detector.media
27.10.2016 19:34
3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»
3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»
Сьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини» проходитиме в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» міста Києва з 3 по 7 листопада 2016 року.

Сьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

проходитиме в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ»

міста Києва з 3 по 7 листопада 2016 року.   

Ініціаторами проведення Фестивалю виступили: Посольство Угорщини в Україні та «Продюсерська агенція Артмедіа».

Головна мета проведення фестивалю: популяризація Угорщини в Україні, поглиблення дружніх відносин між українським та угорським народами, розвиток співробітництва в культурній сфері, ознайомлення українців з кращими зразками сучасного угорського кінематографа.

На цьогорічному фестивалі започатковано рубрику «Хіти фестивальних перемог», до якої увійшли одразу два фільми, що здобули велику кількість нагород на численних  міжнародних кінофестивалях:

- «Ліза, лисиця-фея» / Liza, a rókatündér,

режисер: Карой Уйй-Месарош - більше 20-ти нагород,

- «1» / 1, режисер: Патер Сперроу - більше 12-ти нагород.

Фестивальний репертуар: на фестивалі традиційно буде представлена підбірка фільмів різних жанрів - комедія, драма, мелодрама, музичний, чорний гумор, трилер, фантастика. Репертуар сформований за рекомендаціями Державного угорського агентства кіно Magyar Filmuniо.

  1. «Свінг» / Swing, режисер: Чаба Фазекаш (Угорщина, 2014р.) - комедія, драма, музичний.

Сліпуче яскравий і нескінченно оптимістичний фільм, підбадьорливий і п'янкий, як шампанське. Різноманітність сюжетних ліній, насиченість подіями, дотепність, культура кабаре роблять фільм яскравим, витонченим та надзвичайно оптимістичним. Картина владно захоплює в гастрольну круговерть, де радість і печаль танцюють в ритмі свінгу. А також, чудовий акторський ансамбль з участю живої легенди угорського кіно незрівнянної Марі Теречік.

  1. «Ліза, лисиця-фея» / Liza, a rókatündér, режисер: Карой Уйй-Месарош (Угорщина, 2015р.) -

 містична чорна комедія, мелодрама. Сучасна казка, своєрідний зразок європейського магічного реалізму, в якому любов переможе все. Унікальний стиль фільму - мішанина з мюзиклу, детектива, чорної комедії, хоррора і японських казок. Відмінний саундтрек, дуже стильна картинка в дусі поп-арту, приємний гумор і різнопланові комічні персонажі. Чудове кіно не для всіх. Фільм заслужено зібрав більше 20-ти нагород на численних  міжнародних кінофестивалях.

  1. «1» / 1, режисер: Патер Сперроу (Угорщина, 2009р.) - фантастика, трилер. Гіпнотичний фільм, що змушує думати про суб'єктивне сприйняття навколишнього світу. Вільна людська думка, на відміну від тіла, не може бути поневолена. Картина нагадує ранні роботи Пітера Грінуея масштабом розкритих тем і розмиванням межі між фактом та домислом. Фільм отримав більше 12-ти нагород на міжнародних кінофестивалях.
  2. «Що б не сталося з Тімі» / Megdönteni Hajnal Tímeát, режисер: Аттіла Херцег (Угорщина, 2014р.) - комедія, мелодрама. Краща комедія року в Угорщині! Дебютний фільм Атілли Херцег здивував великими касовими зборами, обсяг яких випередив навіть американські блокбастери.
  3. «Агенція знайомств №1» / S.O.S Love! The Million Dollar Contract, режисер: Тамаш Шаш (Угорщина, США, Великобританія, 2015р.) - комедія. У сучасних шукачів пригод життя напружене, та ще і ризиковане. Якщо грандіозну аферу спланували початківці, це може закінчитись будь чим, навіть коханням. Авантюрна комедія на голлівудські теми.

 

Фестиваль розпочнеться 3 листопада в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» показом фільму
«Свінг» / Swing, режисер: Чаба Фазекаш
(19:00, зал «Сінематека»)

Фестивальні фільми демонструватимуться з 3 по 7 листопада в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ». Початок сеансів о 19:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY