Естонія затримала на кордоні журналістів російського телеканалу «Звезда»

Естонія затримала на кордоні журналістів російського телеканалу «Звезда»

25 Липня 2014
4982
25 Липня 2014
18:53

Естонія затримала на кордоні журналістів російського телеканалу «Звезда»

4982
Естонія затримала на кордоні журналістів російського телеканалу «Звезда»
Естонія затримала на кордоні журналістів російського телеканалу «Звезда»

Сьогодні, 25 липня, спеціальний кореспондент російського телеканалу «Звезда» Максим Гриценко і оператор телеканалу В'ячеслав Амелютін були затримані під час проходження прикордонного контролю в аеропорту ім. Леннарта Мері у місті Таллінні (Естонія). Про це повідомляє сайт телеканалу.

 

Журналістів, як стверджує російський канал, затримали на пункті паспортного контролю без пояснення причин. У репортерів були відібрані речі і вийти на зв'язок з редакцією журналістам начебто можливості надано не було.

 

Як зазначає редакція, журналісти прибули до Естонії для освітлення щорічної зустрічі ветеранів 20-ї дивізії СС на горі Синімяє.

 

Одразу після затримання російських журналістів уповноважений міністерства закордонних справ Росії Костянтин Долгов повідомив, що Москва може звернутися до ОБСЄ, якщо затриманих в Таллінні журналістів телеканалу «Звезда» не звільнять.

 

«Ми зараз прояснюємо цю ситуацію і, звичайно, у випадку, якщо наші журналісти не будуть відпущені, звільнені, а на даному етапі немає ніяких підстав для їх затримання, то, звичайно, ми продовжимо добиватися їх негайного звільнення, в тому числі не виключаємо, звичайно ж, і звернення до ОБСЄ, враховуючи наявність в рамках цієї організації відповідних зобов'язань», - повідомив пан Долгов інформагентству «РИА Новости».

 

Нагадаємо, 14 червня співробітників каналу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова і звукорежисера Микиту Конашенкова затримали у місті Дніпропетровську. 16 червня представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передали  журналістів російського телеканалу «Звезда» помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву.

 

СБУ повідомляє, що російських журналістів видворили за межі країни і на три роки заборонили в'їзд в Україну. Одразу після звільнення російські журналісти повідомили про побиття і знущання, хоча до цього у Дніпропетровську заявляли, що з ними поводилися добре.

 

12 червня телеканал «Звезда» повідомив про бомбардування української авіацією Семенівки на околиці міста Слов'янська (Донецька обл.) фосфорними бомбами. Сюжет був проілюстрований відеозаписом, зробленим в Іраку в 2004 році. Євген Давидов під час допиту в Службі безпеки України зізнався, що він в ефірі свого каналу повідомив про фосфорні бомби у м.Славянську (Донецька обл.), хоча на місці він не був і таких бомб не бачив.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду