В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»

В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»

4 Березня 2014
4192
4 Березня 2014
16:36

В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»

4192
В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»
В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»

Історика, релігієзнавця і політолога, професора кафедри філософії Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) Андрія Зубова звільнили з кафедри інституту через антивоєнні виступи вченого, зокрема через його статтю в газеті російський «Ведомости». Про це повідомляє російська служба  «Радіо Свобода».

 

Андрій Зубов, аналізуючи ситуацію в Криму у статті «Это уже было», вказав на схожість рис нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною і приєднання Австрії до Третього Рейху в 1938 році. Вчений виступив із закликом до громадськості сказати «ні» агресії.

 

«Друзі ! Нам треба схаменутися і зупинитися. Наші політики втягують наш народ на страшну, в страхітливу авантюру. Історичний досвід говорить, що нічого не пройде просто так. Ми не повинні вестися, як повелися в свій час німці на обіцянки Геббельса і Гітлера. Заради миру в нашій країні, заради її дійсного відродження, заради миру і справжньої дружності на просторах Росії історичної, розділеної нині на багато держав, скажемо «ні» цій божевільній і, головне, зовсім непотрібній агресії», - написав Андрій Зубов.

 

Вже після звільнення з МДІМВ, яке стало для нього несподіванкою, професор сказав, що мав право проводити такі аналогії: «Гітлер і Путін - це зовсім різні люди, у них зовсім різні цілі і устремління. Але те, що події зовнішньої політики кінця 30-х років у житті Німеччини і в сучасному житті Росії схожі, дуже схожі інституційно - це так. Я в цьому абсолютно впевнений і готовий довести це як професіонал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4192
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зубец
3711 дн. тому
Спасибо уважаемому профессору за такую позицию ! А что же молчат украинцы, живущие в России, типа Кобзон, Быстрицкая, Лановой? И где сейчас их глубокоуважаемый господин проффессор-президент?! Или они гостят у него под Ростовом-на-Дону? А может принимают "толпы беженцев из Украины" ?Приехали бы и своими глазами увидели, что у нас происходит, а не слушали своего Дмитрия Киселева, Соловьева и иже с ними.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду