detector.media
04.03.2014 16:36
В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»
В Росії звільнили відомого вченого за антивоєнну статтю у газеті «Ведомости»

Історика, релігієзнавця і політолога, професора кафедри філософії Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) Андрія Зубова звільнили з кафедри інституту через антивоєнні виступи вченого, зокрема через його статтю в газеті російський «Ведомости». Про це повідомляє російська служба  «Радіо Свобода».

 

Андрій Зубов, аналізуючи ситуацію в Криму у статті «Это уже было», вказав на схожість рис нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною і приєднання Австрії до Третього Рейху в 1938 році. Вчений виступив із закликом до громадськості сказати «ні» агресії.

 

«Друзі ! Нам треба схаменутися і зупинитися. Наші політики втягують наш народ на страшну, в страхітливу авантюру. Історичний досвід говорить, що нічого не пройде просто так. Ми не повинні вестися, як повелися в свій час німці на обіцянки Геббельса і Гітлера. Заради миру в нашій країні, заради її дійсного відродження, заради миру і справжньої дружності на просторах Росії історичної, розділеної нині на багато держав, скажемо «ні» цій божевільній і, головне, зовсім непотрібній агресії», - написав Андрій Зубов.

 

Вже після звільнення з МДІМВ, яке стало для нього несподіванкою, професор сказав, що мав право проводити такі аналогії: «Гітлер і Путін - це зовсім різні люди, у них зовсім різні цілі і устремління. Але те, що події зовнішньої політики кінця 30-х років у житті Німеччини і в сучасному житті Росії схожі, дуже схожі інституційно - це так. Я в цьому абсолютно впевнений і готовий довести це як професіонал».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY