Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»

Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»

27 Травня 2015
1986
27 Травня 2015
16:38

Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»

1986
Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»
Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»

Координаційна рада з телебачення і радіо Республіки Молдова вирішила призупинити на невизначений термін мовлення в Молдові телеканалу «Россия 24». Рада угледіла в роботі каналу порушення Кодексу про телебачення і радіо, Європейської конвенції про права людини, регламенту ЦВК країни по проведенню передвиборної кампанії і Конституції Молдови, повідомляє молдовське видання Newsmaker.

 

Рішення про припинення мовлення прийнято на підставі моніторингу каналу «Россия 24», який проводився з 9 по 15 березня. Моніторились програми, що виходили в ефір з 19.00 до 23.00, тобто в прайм-тайм.

 

Наглядовий орган звернув увагу на репортаж «Між двох вогнів», який вийшов в ефір 8 березня і був присвячений ситуації навколо Придністров'я. У звіті за підсумками моніторингу каналу констатується, що репортаж «очорнює Республіку Молдова».

 

У Координаційної ради виникли претензії також до висвітлення каналом виборів башкана Гагаузії (автономного територіального утворення Молдови), які відбулися 26 березня. У звіті говориться, що в репортажі каналу «Россия 24», присвяченому виборам, проросійський політик Ірина Влах була представлена ​​як єдиний кандидат, який має реальні шанси перемогти. В останньому випадку скаргу на канал подав депутат парламенту від Демпартії Микола Дудогло, який також претендував на пост башкана Гагаузії.

 

За аналогічні порушення, пов'язані з ретрансляцією російських новин, телеканали Prime, REN Moldova і RTR-Moldova отримали максимальні штрафи в розмірі 5400 лей. Канал TV7 був оштрафований на 1800 леїв.

 

Видання нагадує, що 4 липня минулого року Координаційна рада з телебачення і радіо Республіки Молдова забороняла ретрансляцію телеканалу «Россия 24» до 1 січня 2015 року. Рішення було ухвалене за підсумками моніторингу російських новин та аналітичних передач на предмет їх відповідності молдавським законодавством та Кодексу про телебачення і радіо.

 

Нагадаємо, у травні уряд Молдови схвалив проект закону про внесення змін до аудіовізуального Кодексу, головна мета яких - захист інформаційного простору від маніпуляцій та іноземної пропаганди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1986
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду