detector.media
27.05.2015 16:38
Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»
Молдова заборонила мовлення російського каналу «Россия-24»

Координаційна рада з телебачення і радіо Республіки Молдова вирішила призупинити на невизначений термін мовлення в Молдові телеканалу «Россия 24». Рада угледіла в роботі каналу порушення Кодексу про телебачення і радіо, Європейської конвенції про права людини, регламенту ЦВК країни по проведенню передвиборної кампанії і Конституції Молдови, повідомляє молдовське видання Newsmaker.

 

Рішення про припинення мовлення прийнято на підставі моніторингу каналу «Россия 24», який проводився з 9 по 15 березня. Моніторились програми, що виходили в ефір з 19.00 до 23.00, тобто в прайм-тайм.

 

Наглядовий орган звернув увагу на репортаж «Між двох вогнів», який вийшов в ефір 8 березня і був присвячений ситуації навколо Придністров'я. У звіті за підсумками моніторингу каналу констатується, що репортаж «очорнює Республіку Молдова».

 

У Координаційної ради виникли претензії також до висвітлення каналом виборів башкана Гагаузії (автономного територіального утворення Молдови), які відбулися 26 березня. У звіті говориться, що в репортажі каналу «Россия 24», присвяченому виборам, проросійський політик Ірина Влах була представлена ​​як єдиний кандидат, який має реальні шанси перемогти. В останньому випадку скаргу на канал подав депутат парламенту від Демпартії Микола Дудогло, який також претендував на пост башкана Гагаузії.

 

За аналогічні порушення, пов'язані з ретрансляцією російських новин, телеканали Prime, REN Moldova і RTR-Moldova отримали максимальні штрафи в розмірі 5400 лей. Канал TV7 був оштрафований на 1800 леїв.

 

Видання нагадує, що 4 липня минулого року Координаційна рада з телебачення і радіо Республіки Молдова забороняла ретрансляцію телеканалу «Россия 24» до 1 січня 2015 року. Рішення було ухвалене за підсумками моніторингу російських новин та аналітичних передач на предмет їх відповідності молдавським законодавством та Кодексу про телебачення і радіо.

 

Нагадаємо, у травні уряд Молдови схвалив проект закону про внесення змін до аудіовізуального Кодексу, головна мета яких - захист інформаційного простору від маніпуляцій та іноземної пропаганди.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY