Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ

Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ

18 Липня 2014
4592
18 Липня 2014
14:23

Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ

4592
Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ
Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ

8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовності до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Про це повідомляє інтернет-видання Hubs, яке посилається на лист президента і CEO BuenaVisionTV Карлоса Барби до власника і генерального директора каналу Андрія Подщіпкова.

 

«Дорогий Андрій, було приємно зустріти Вашу команду в моєму офісі в Нью-Йорку, щоб обговорити співпрацю між «BuenaVisionTV» і ​​«112 Україна». Я переглянув презентацію каналу «112 Україна» і хотів би підтвердити свій інтерес. Ми почали працювати і пропонуємо Вам угоду. Я хочу рухатися далі і зробити наступні кроки, такі як due diligence. Я повідомлю Вам, яка додаткова інформація потрібна для продовження», - цитує лист Hubs.

 

Колишній креативний директор каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він Hubs.

 

Американський медіамагнат зацікавився українським телеканалом

 

Переговори, ініціатором яких був канал «112»,  йшли півтора місяці, процес due diligence вже почався. «Ми пропонували наш продукт на ринку в США і Європі. У Лос-Анджелесі, Нью-Йорку нами дуже зацікавилися - довго дивилися на телеканал, на процес формування новин, великий інтерес до України підіграти сумними подіями», - повідомив Віктор Зубрицький.

 

Очікується, що телеканал 112 USA з'явиться в ефірі через два місяці. Для нього готують студію, схожу на українську, і збирають команду.

 

Умовою для фінансування проекту стане перехід права володіння тими структурами, які зараз знаходяться у власності в Андрія Подщіпкова. За словами Віктора Зубрицького, пану Подщіпкову досі належить 100% акцій каналу «112 Україна». Згідно з умовами угоди, Андрій Подщіпков передасть частину акцій Карлосу Барбі - яку саме, пан Зубрицький уточнити відмовився. Він також повідомив, що мова про продаж каналу не йде.

 

Водночас, ЗМІ повідомляли, що Андрій Подщіпков - не єдиний власник каналу і основним власником є Ольга Зубрицька - дружина екс-креативного продюсера телеканалу Віктора Зубрицького. Пан Зубрицький спростував цю інформацію Hubs. «Є супутникова ліцензія, яка була видана компанії, завдяки якій і проводиться мовлення в супутниковому діапазоні телеканалу «112». Власником цієї компанії дійсно є моя дружина», - сказав він.

 

Нагадаємо, 16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький підтвердив інтернет-виданню «Дуся», що звільняється з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіа бізнесом в великій іноземній компанії». Також він повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту по створенню інформаційної мережі «112» в світі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4592
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Даша
3568 дн. тому
Вот именно, какая нам разница продают канал или нет:) Главное, чтобы он и дальше оставался таким же объективным как и сейчас!
user
3568 дн. тому
очень интересно как поменяется в дальнейшем 112!сейчас он выходит в лидеры среди новостных каналов на Украине всего за короткий срок времни...Буду ждать теперь что-то новенькое от 112)
4el
3569 дн. тому
Так правда это или нет? В любом случае удачи команде 112!
Васек
3569 дн. тому
Прикольно если мировая медиа сеть начнется с Украины
Эд
3569 дн. тому
Тоже читал, что это не так. Но канал мне очень нравится, новости смотрю только на 112. Удачи вам в дальнейшем!!!
Шурик
3569 дн. тому
так продают или нет?ну и что будет если продадут?нам то че?в стране вон что творится...конечно канал вовремя открылся в связи со всеми событиями что начались у нас в прошлом году, котрый показывал обьективно информацию, но потом что-то произошло- на некотрое время перестал этого делать...сейчас слава богу снова у них там что то поменялось и спасибо за это!нужна в Украине правдивая СМИ, стремитесь таковыми быть!!!
Ксения
3570 дн. тому
очень классный канал и радует хотя бы то, что такого рода проэкт запустился первым на Украине!молодцы продолжайте развиваться в том же духе;)
Rout
3570 дн. тому
http://www.capital.ua/ru/news/25086-amerikantsy-ne-namereny-pokupat-telekanal-112 Запилит критика наверное ссылку, но и такая вот инфа то же есть.
Rout
3570 дн. тому
Тоже читал чтто это ерунда. В любом раскладе ожидаю еще больше проффесионального роста 112
Яся
3570 дн. тому
Писала Карлосу Барбі. Він заперечив будь-які відносини з каналов
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду