detector.media
18.07.2014 14:23
Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ
Власник «112 Україна» передасть частину прав на канал американському медіамагнату - ЗМІ

8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовності до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Про це повідомляє інтернет-видання Hubs, яке посилається на лист президента і CEO BuenaVisionTV Карлоса Барби до власника і генерального директора каналу Андрія Подщіпкова.

 

«Дорогий Андрій, було приємно зустріти Вашу команду в моєму офісі в Нью-Йорку, щоб обговорити співпрацю між «BuenaVisionTV» і ​​«112 Україна». Я переглянув презентацію каналу «112 Україна» і хотів би підтвердити свій інтерес. Ми почали працювати і пропонуємо Вам угоду. Я хочу рухатися далі і зробити наступні кроки, такі як due diligence. Я повідомлю Вам, яка додаткова інформація потрібна для продовження», - цитує лист Hubs.

 

Колишній креативний директор каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він Hubs.

 

Американський медіамагнат зацікавився українським телеканалом

 

Переговори, ініціатором яких був канал «112»,  йшли півтора місяці, процес due diligence вже почався. «Ми пропонували наш продукт на ринку в США і Європі. У Лос-Анджелесі, Нью-Йорку нами дуже зацікавилися - довго дивилися на телеканал, на процес формування новин, великий інтерес до України підіграти сумними подіями», - повідомив Віктор Зубрицький.

 

Очікується, що телеканал 112 USA з'явиться в ефірі через два місяці. Для нього готують студію, схожу на українську, і збирають команду.

 

Умовою для фінансування проекту стане перехід права володіння тими структурами, які зараз знаходяться у власності в Андрія Подщіпкова. За словами Віктора Зубрицького, пану Подщіпкову досі належить 100% акцій каналу «112 Україна». Згідно з умовами угоди, Андрій Подщіпков передасть частину акцій Карлосу Барбі - яку саме, пан Зубрицький уточнити відмовився. Він також повідомив, що мова про продаж каналу не йде.

 

Водночас, ЗМІ повідомляли, що Андрій Подщіпков - не єдиний власник каналу і основним власником є Ольга Зубрицька - дружина екс-креативного продюсера телеканалу Віктора Зубрицького. Пан Зубрицький спростував цю інформацію Hubs. «Є супутникова ліцензія, яка була видана компанії, завдяки якій і проводиться мовлення в супутниковому діапазоні телеканалу «112». Власником цієї компанії дійсно є моя дружина», - сказав він.

 

Нагадаємо, 16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький підтвердив інтернет-виданню «Дуся», що звільняється з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіа бізнесом в великій іноземній компанії». Також він повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту по створенню інформаційної мережі «112» в світі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY