Телеканал «Донбас» наразі відсутній в ефірному мовленні на Донеччині і Луганщині

Телеканал «Донбас» наразі відсутній в ефірному мовленні на Донеччині і Луганщині

16 Липня 2014
2840
16 Липня 2014
11:36

Телеканал «Донбас» наразі відсутній в ефірному мовленні на Донеччині і Луганщині

2840
Телеканал «Донбас» наразі відсутній в ефірному мовленні на Донеччині і Луганщині
Телеканал «Донбас» наразі відсутній в ефірному мовленні на Донеччині і Луганщині

Редакція телеканалу «Донбас», що належить бізнесмену Рінату Ахметову, вимушена наразі працювати віддалено, а телеглядачі на Донбасі станом на 16 липня не мають змоги дивитись програми каналу в ефірному мовленні через захоплення терористами Донецького телецентру. Про це «Детектор медіа» повідомляють власні джерела.

 

Зараз  у контрольованих терористами містах і населених пунктах Донецької і Луганської областей мовлення телеканалу «Донбас» забезпечують окремі кабельні оператори. Мова йде про кабельні мережі, які ще не отримали погроз з боку сепаратистів або знехтували ними. Водночас програми телеканалу вільно переглядають глядачі на півдні Донеччини - зокрема, у Маріуполі.

 

Випуски новин телеканалу «Донбас» доступні в інтернеті - на офіційному сайті каналу, на каналi відеосервісу YouTube, в соціальній мережі «ВКонтакте».

 

Крім того, архів випусків новин і програм каналу «Донбас» можна переглянути, зайшовши через сайт газети «Сегодня», яка є партнером телеканалу (також належить Рінату Ахметову).

 

Нагадаємо, 18 червня озброєні невідомі напали на телеканал «Донбас» у Донецьку. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого).

 

Директор об'єднання телеканалів «Регіональна Медіа Група» (входить до медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна») Юрій Сугак повідомив, що  телеканали «Донбас» у Донецьку та «Сігма» в Маріуполі (Донецька область) продовжують свою роботу попри перешкоджання й ультимативні вимоги озброєних сепаратистів щодо вимкнення українських каналів.

 

15 липня відновила свою роботу радіотелевізійна вежа на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область). Зараз, за даними Концерну РРТ, забезпечується мовлення трьох українських телеканалів - Першого національного, 5-гоканалу, «1+1».

 

15 липня речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у контрольованому сепаратистами Донецьку наразі відключені всі українські телеканали. 

 

Представники так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували 27-й канал на  «Первый республиканский канал ДНР». Наразі на 27-му каналі, що знаходиться під контролем сепаратистів, транслюються програми так званого  «Первого республиканского» та російського телеканалу «Россия 24».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду