Борис Ложкін почав переговори з придбання бізнесу медіагрупи Sanoma в Росії - ЗМІ

Борис Ложкін почав переговори з придбання бізнесу медіагрупи Sanoma в Росії - ЗМІ

17 Травня 2014
4919
17 Травня 2014
20:29

Борис Ложкін почав переговори з придбання бізнесу медіагрупи Sanoma в Росії - ЗМІ

4919
Борис Ложкін почав переговори з придбання бізнесу медіагрупи Sanoma в Росії - ЗМІ
Борис Ложкін почав переговори з придбання бізнесу медіагрупи Sanoma в Росії - ЗМІ

Колишній президент і власник українського медіахолдингу UMH Group Борис Ложкін і його російський бізнес-партнер Вадим Горяїнов почали переговори з фінською медіагрупою, яка заявила минулого року про бажання продати свій бізнес в Росії. Про це повідомляє російська газета «Известия» з посиланням на інформацію пана Горяїнова.

 

Хоча Вадим Горяїнов заявляє, що переговори почалися з ініціативи фінської медіагрупи, в Sanoma поки що не підтверджують і не спростовують ці відомості.

 

Про намір придбати частину в Sanoma Independent Media Борис Ложкін заявив в листопаді 2013 року після продажу UMH українському олігарху Сергію Курченку, якого зараз оголошено Україною у розшук. Колишній власник  UMH Group разом з партнером сповістили Sanoma про свою зацікавленість в угоді, але півроку фінська компанія ніякої активності не проявляла.

 

«Нещодавно на нас вийшли представники Sanoma, з якими ми укладемо NDA (договір про нерозголошення). Після цього ми отримаємо інформацію, які їхні фінансові показники і скільки вони хочуть. Поки ми цього не знаємо», - пояснив бізнес-партнер Бориса Ложкіна.

 

За словами Вадима Горяїнова, медіа група Sanoma має намір продати 33-процентну частку в «Бізнес Ньюс Медіа» (видає газету «Ведомости», частку в якій також мають Financial Times Group і Dow Jones), свою частку в спільному з американським Hearst журнальному бізнесі «Фешн Прес» (російські версії журналів Cosmopolitan, Esquire, Harper's Bazaar). До угоди входить пакет журналів, що видає ТОВ «Юнайтед Прес», і за видання яких у Росії потрібно робити ліцензійні відрахування на користь західних правовласників: Men's Health , Women's Health і National Geographic.

 

Аналітик «Фінам Менеджмент» Максим Клягін оцінює вартість цих активів в $ 100-125 млн. Бізнесмени зацікавлені в тому, щоб купити все, що продає Sanoma. Купівля бізнесу по частинах їх не цікавить, заявив пан Горяїнов.

 

Як саме бізнес-партнери розділять куплене в разі укладення угоди, вони ще не вирішили. Обговорювати це питання поки передчасно, вважає Вадим Горяїнов, адже у бізнесменів немає інформації про ціну, на яку розраховують продавці.

 

У Sanoma утримуються від коментарів з приводу майбутнього російських активів і лише нагадують, що процес перегляду активів у Східній Європі та Бельгії триває. «Ми розглядаємо всі варіанти того, що буде краще для наших активів в російському медіабізнесі. Чи буде це повний продаж, продовження бізнесу або ж просто скорочення - коментарів поки не даємо», - пояснив гендиректор фінського холдингу Харрі-Пекка Кауконен.

 

Раптову ініціативу Sanoma Вадим Горяїнов пов'язує з тим, що група Hearst, яка раніше претендувала на частку фінської компанії в Росії, відмовилася від придбання через нинішні непрості відносини між Росією і США. Однак російсько-американська компанія Hearst Shkulev Media (50 % в ній належить Hearst) розраховує на придбання частки Sanoma в «Фешн Прес», повідомив президент компанії Віктор Шкульов.

 

Нагадаємо, колишній основний власник і президент медіахолдингу UMH Group («Український медіахолдинг») Борис Ложкін заявив журналу «Forbes Україна», що не буде керувати компанією після завершення угоди про її продаж групі компаній Сергія Курченка. «Я не хочу бути найманим менеджером у чужій компанії - незалежно від її власника», - сказав пан Ложкін. Медіахолдинг залишила і дружина Бориса Ложкіна - керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду