Лариса Мудрак написала заяву про звільнення з Нацради

Лариса Мудрак написала заяву про звільнення з Нацради

25 Лютого 2014
8564
25 Лютого 2014
13:20

Лариса Мудрак написала заяву про звільнення з Нацради

8564
Лариса Мудрак написала заяву про звільнення з Нацради
Лариса Мудрак написала заяву про звільнення з Нацради

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак написала заяву про звільнення за власним бажанням. Про це йдеться в її зверненні, яке вона надіслала до «Детектор медіа».

 

Зі слів пані Мудрак, заява була подана ще 21 лютого, «оскільки вже немає необхідності пильнувати процес проведення та підготовки засідань колегіального органу».

 

«Упродовж трьох місяців кризи та трагічних подій в житті держави регулятор не схвалив жодного рішення, яке могло негативним чином вплинути на телерадіопростір. Це не лише моя позиція, але й інших колег. А про попередній період висновки можуть зробити глядачі, колеги та самі телерадіоорганізації», - додала пані Мудрак.

 

Вона висловила сум з приводу загальноукраїнської трагедії та заявила, що після пережитого вважає своїм обов'язком залишатися на стороні народу.

 

Нагадаємо, Лариса Мудрак була призначена членом Національної ради 23 лютого 2010 року президентом Віктором Ющенком напередодні інавгурації президента Віктора Януковича. Вона залишилася членом Нацради при президента Януковичі і працювала на цій посаді чотири роки.

 

До приходу в Нацраду пані Мудрак з березня 2007 року обіймала посаду керівника Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Віктора Ющенка, а до того була керівником прес-служби Секретаріату.

 

Публікуємо звернення пані Мудрак повністю:

 

Лише терпимість та прощення можуть зберегти крихку свободу слова сьогодні

 

В глибокій скорботі висловлюю сум з приводу загальноукраїнської трагедії. Моє співчуття рідним та близьким всіх загиблих та постраждалих. Немає слів, які можуть висловити цей біль та скорботу.

 

Після пережитого своїм обов'язком вважаю залишатися на стороні народу.

 

Заява на звільнення за власним бажанням подана ще 21 лютого. оскільки вже немає необхідності пильнувати процес проведення та підготовки засідань колегіального органу. Упродовж трьох місяців кризи та трагічних подій в житті держави регулятор не схвалив жодного рішення, яке могло негативним чином вплинути на телерадіопростір. Це не лише моя позиція, але й інших колег. А про попередній  період висновки можуть зробити глядачі, колеги та самі телерадіоорганізації.

 

Сьогодні очевидною є крихкість свободи слова, котру вдалося зберегти в найважчі часи життя України. Від Майдану 2004 року до Майдану 2014.  Останні роки, а особливо місяці показали важливість збалансованого, чесного й неупередженого висвітлення подій в державі. Необхідно в повній мірі надати  громадянам право отримувати всебічну інформацію, без втручання, симпатій чи антипатій власників, без блокування програм чи каналів. Лише такий підхід може сприяти розвитку справді відповідального громадянського суспільства.  Необхідний терпеливий, повноцінний громадський щоденний діалог, інакше поляризація суспільства триватиме, а процес двох різних інформаційних підходів й надалі розколюватиме країну. Також треба робити кроки в напрямку відновлення всіх демократичних проєвропейських проектів для розвитку інформаційного суспільства та нових цифрових медіа. Звичайно, необхідно  доопрацювати та впроваджувати закон про суспільне мовлення, роздержавити комунальні  медіа, доповнити необхідними нормативно-правовими актами закон про доступ до публічної інформації, дати повноцінний доступ до телерадіо-мовлення людям з вадами слуху та зору, запровадити національну систему захисту дітей від потенційно-шкідливого контенту. Власне , завершити роботу та схвалити нову редакцію Закону України про телебачення та радіомовлення.

 

Попри всі нагальні проблеми перезавантаження влади та підготовки до реформ, важливим є термінове незалежне розслідування ситуації з порушенням прав та свобод журналістів за період грудня 2013 - лютого 2014 року. Необхідно зробити все можливе для негайного та прозорого розслідування злочинів щодо журналістів. Відповідальні за ці злочини мають бути не лише притягнені до відповідальності , але й покарані судом. Це має зробити держава сама, не очікуючи на допомогу чи розслідування міжнародних організацій. Це має робити суд,  а не громадські організації чи  окремі особи.

 

Лариса Мудрак, член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, заступник голови Національної ради

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду