Монітори у київському метро демонтують через борги оператора реклами

Монітори у київському метро демонтують через борги оператора реклами

25 Грудня 2013
4567
25 Грудня 2013
19:23

Монітори у київському метро демонтують через борги оператора реклами

4567
Монітори у київському метро демонтують через борги оператора реклами
Монітори у київському метро демонтують через борги оператора реклами

Монітори у вагонах поїздів «Київського  метрополітену» демонтують через  заборгованість компанії-оператора реклами, якій належать монітори. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

 

За інформацією КМДА, оператор не бажав сплачувати за користування місцями для розміщення реклами і станом на 24 грудня  заборгованість становить 1,14 млн. грн. Договір між КП «Київській метрополітен» і рекламною компанією був укладений у 2007 році на 10 років.

 

Згідно з угодою, оператор розмістив всередині рухомого складу Київського метрополітену 3 514 електронних інформаційних носіїв. За це він мав сплачувати 3,75 грн. за одиницю (без ПДВ) щомісячно.

 

З 2007 року компанія сплачувала за користування майном Київського метрополітену лише 6,9 тисяч гривень на місяць. Рекламодавці при цьому, за інформацію КМДА, витрачали на розміщення своєї реклами в метрополітені більше. Наприклад, трансляція на моніторах у будні одного 10-секундного ролику коштувала рекламодавцю, за даними КМДА, більше 34 тис. грн. (за прайсовою вартістю).

 

Розпорядженням КМДА від 21.05.2012 № 838 «Про питання визначення розміру плати за розміщення реклами в місті Києві» з вересня 2012 було збільшено тариф на монітори всередині вагону до 35 грн. (без ПДВ).

 

«Проте платити місту за діючими тарифами оператор відмовився. Київський метрополітен звернувся до суду з метою захисту інтересів територіальної громади Києва. Судовий розгляд завершився 10 грудня 2013 року рішенням Вищого господарського суду України на користь київської громади», - заявляє КМДА.

 

Як повідомляє міськадміністрація, суд вніс зміни до договору та зобов'язав компанію сплачувати за використання майна метрополітену для розміщення реклами за діючими тарифами.

 

«Таким чином, враховуючи невиконання рекламним оператором рішення суду, ігнорування неодноразових вимог про сплату заборгованості, Департамент суспільних комунікацій був змушений включити електронні інформаційні носії, розміщені в середині рухомого складу Київського метрополітену, до наказу про демонтаж», - наголошує КМДА.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вагонах Київського метрополітену демонтують  монітори у вагонах поїздів, на яких демонструвалась реклама та інша інформація. Демонтаж моніторів відбудеться на підставі наказу від 18.11.2013 № 296 Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4567
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лЮДМИЛЕ
3774 дн. тому
ну, а кто-то заберет у Вас, Людмила, квартиру - потому что сочтет это правильным. Допустим, за то, что вы вовремя не оплатили коммуналку. В нормальном обществе "забирать" должно быть "слабо" В ПРИНЦИПЕ, разве что через суд
Людмила
3775 дн. тому
А слабо забрать мониторы в счет долга в пользу киевлян. И крутить на них без всякой рекламы "Станция такая-то. Следующая такая". В европейских городах даже в автобусах есть такая электронная информация .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду