У 2012 році ринок медійної інтернет-реклами сягнув 594 млн грн – ІнАУ

1 Квітня 2013
5405
1 Квітня 2013
18:57

У 2012 році ринок медійної інтернет-реклами сягнув 594 млн грн – ІнАУ

5405
У 2012 році ринок медійної інтернет-реклами сягнув 594 млн грн – ІнАУ

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) оцінила обсяг ринку медійної інтернет-реклами України у 2012 році в 594 млн грн, при цьому частка прямих продажів на цьому ринку становила 44,56%. Такі дані оприлюднила 1 квітня ІнАУ, спираючись на дослідження ринку медійної реклами за підсумками 2012 року, що проводилося Комітетом ІнАУ з питань інтернет-реклами.

 

Предметом дослідження став річний обсяг грошових коштів, спрямованих рекламодавцями на сегменти медійної інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію, за винятком витрат на відповідні digital-сервіси. До медійної інтернет-реклами належать банерна реклама, відеореклама, спонсорство і нестандартні рішення.

 

Методика вимірювання ґрунтується на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агенцій, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження запропонували заповнити спеціальні анкети, у яких агенцій на анонімній основі повинні вказати суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретним сайтам, а сайти - надати частку у своїх оборотах групи агентств, що надали анкету. Сейлз-хауси і мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

 

У дослідженні взяли участь 12 агенцій інтернет-реклами AdPro, AdWork, Digibrand, Digital Promotion, Escape, ITCG, Mediacom, OK Internet, Promodo, Publicis Groupe Media, Smartica/Skykillers, TMGU, а також представники понад 20 інтернет-майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», AdMixer, AdNet, C8.Network, Censor.net.ua, DMDim, Gismeteo.ua, Go2Net, Gorod.dp.ua, FISH, HTTPool, Internet Marketing, RBC, RIA, Ukr.net, Finance.ua, LB.ua, StarLight Digital Sales, T-sell, Takitak, «1+1».

 

Обробку даних у конфіденційному режимі забезпечила юридична фірма «Вронський, Вронська і партнери».

 

Дослідження обсягу ринку медійної інтернет-реклами України ІнАУ виконує вчетверте. На думку голови Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами Михайла Коміссарука, збільшення кількості учасників вимірювань позитивно впливає на точність і повноту оцінки.

 

«Детектор медіа»

 

Ілюстрація - www.web-article.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду