detector.media
01.04.2013 18:57
У 2012 році ринок медійної інтернет-реклами сягнув 594 млн грн – ІнАУ
У 2012 році ринок медійної інтернет-реклами сягнув 594 млн грн – ІнАУ

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) оцінила обсяг ринку медійної інтернет-реклами України у 2012 році в 594 млн грн, при цьому частка прямих продажів на цьому ринку становила 44,56%. Такі дані оприлюднила 1 квітня ІнАУ, спираючись на дослідження ринку медійної реклами за підсумками 2012 року, що проводилося Комітетом ІнАУ з питань інтернет-реклами.

 

Предметом дослідження став річний обсяг грошових коштів, спрямованих рекламодавцями на сегменти медійної інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію, за винятком витрат на відповідні digital-сервіси. До медійної інтернет-реклами належать банерна реклама, відеореклама, спонсорство і нестандартні рішення.

 

Методика вимірювання ґрунтується на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агенцій, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження запропонували заповнити спеціальні анкети, у яких агенцій на анонімній основі повинні вказати суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретним сайтам, а сайти - надати частку у своїх оборотах групи агентств, що надали анкету. Сейлз-хауси і мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

 

У дослідженні взяли участь 12 агенцій інтернет-реклами AdPro, AdWork, Digibrand, Digital Promotion, Escape, ITCG, Mediacom, OK Internet, Promodo, Publicis Groupe Media, Smartica/Skykillers, TMGU, а також представники понад 20 інтернет-майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», AdMixer, AdNet, C8.Network, Censor.net.ua, DMDim, Gismeteo.ua, Go2Net, Gorod.dp.ua, FISH, HTTPool, Internet Marketing, RBC, RIA, Ukr.net, Finance.ua, LB.ua, StarLight Digital Sales, T-sell, Takitak, «1+1».

 

Обробку даних у конфіденційному режимі забезпечила юридична фірма «Вронський, Вронська і партнери».

 

Дослідження обсягу ринку медійної інтернет-реклами України ІнАУ виконує вчетверте. На думку голови Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами Михайла Коміссарука, збільшення кількості учасників вимірювань позитивно впливає на точність і повноту оцінки.

 

«Детектор медіа»

 

Ілюстрація - www.web-article.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY