Чи існувала угода щодо купівлі-продажу «1+1»?

21 Березня 2006
23494
21 Березня 2006
11:24

Чи існувала угода щодо купівлі-продажу «1+1»?

23494
"...В цьому документі мова йшла про переговори про те, що компанії, контрольовані Коломойським, можуть придбати частку в усіх компаніях групи компаній Студії 1+1".
Чи існувала угода щодо купівлі-продажу «1+1»?

Після п’яти місяців процесуальних колізій на засіданні у справі за позовом Ігоря Коломойського до Олександра Роднянського про визнання права власності на частину статутного фонду „1+1” почали говорити про те, чи укладали сторони угоду купівлі-продажу «плюсів», чи ні. Ця справа слухається ще з жовтня 2005 року, і за цей час так і не дійшла до розгляду по суті, хоча встигла вже побувати в апеляційній інстанції, і зараз знаходиться на півдорозі до Верховного суду.

Нагадаємо, що Олександр Роднянський ще навесні минулого року вів переговори з Ігорем Коломойським (група „Приват”) щодо продажу частини каналу «1+1». 14 жовтня Коломойський подав позов, де вимагає визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1””. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було.

У судовому засіданні окрім позивача і відповідача третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1” її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олекснадр Роднянський і Борис Фуксман (по 20%). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої кoмпанії СМЕ „Інтер-медіа”.

На цьому засіданні представник «Інтер-медіа» Андрій Стельмащук, адвокат з юридичної фірми «Василь Кісіль і партнери» , звернувся до суду з клопотаннями, де просив викликати на слухання для дачі пояснень Олександра Роднянського та Ігоря Коломойського, щоб з’ясувати у безпосередніх учасників чи підписували вони угоду про купівлю-продаж «1+1».

Посилаючись на позовну заяву (яку ніяк не можуть показати журналістам), Стельмащук зазначив, що Коломойський, доводячи існування угоди, посилається на лист від 10 червня 2005 року, де йшлося про наміри укласти домовленість щодо групи компаній Студії 1+1.

З обговорення в судовому засіданні стало зрозуміло, що цей лист підписаний Фуксманом, Бьорком, Роднянським та Коломойським. В цьому документі мова йшла про певні переговори щодо того, що деякі компанії, які контролюються Коломойським, можуть придбати якусь частку в усіх компаніях групи компаній Студії 1+1.

У ході слухання справи Андрій Стельмащук наголошував на тому, що лист від 10 червня не може вважатися угодою: «Це лише попередній етап після якого треба вчинити низку дій». А на думку представника Коломойського Вячеслава Карташова лист від 10 червня свідчить про те, що сторони йшли до укладання угоди з подальшою реалізацією своїх намірів.

Далі Стельмащук наголосив на тому, що позивач в позовній заяві стверджує, що з Роднянським була досягнута усна угода, відповідно до якої право власності на частку статутного фонду «1+1» переходить до Коломойського з момента сплати 2 мільйонів доларів США. За словами представників «Інтер-медіа», ця цифра фігурує лише в позовній заяві.

Щодо сплати 2 мільйонів доларів Коломойським Роднянському учасники процесу мають різні думки. Представники «Інтер-медіа» стверджують, що домовленості про такий платіж не було. Вячеслав Карташов зазначає, що Коломойський виплатив суму, але оскільки Роднянський не прийняв гроші і не відмовився від них, то зараз 2 мільйони доларів знаходяться на депозиті у нотаріуса.

Втім, клопотання Стельмащука щодо запрошення для пояснень Коломойського, Роднянського, як і його клопотання щодо виклику в якості свідків президента компанії СME Роберта Бьорка, виконавчого директора СME Марину Вільямс, та Бориса Фуксмана задоволені не були. А наступне засідання відбудеться 21 березня. Можливо після нього стане зрозуміло чи була угода про продаж каналу (письмова, усна), і чи має вона юридичну силу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23494
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду