Нацрада перевірить два цифрових канали і радіостанцію через відсутність мовлення

Нацрада перевірить два цифрових канали і радіостанцію через відсутність мовлення

7 Червня 2017
1446
7 Червня 2017
14:01

Нацрада перевірить два цифрових канали і радіостанцію через відсутність мовлення

1446
7 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки двох цифрових телеканалів та однієї радіостанції через відсутність мовлення.
Нацрада перевірить два цифрових канали і радіостанцію через відсутність мовлення
Нацрада перевірить два цифрових канали і радіостанцію через відсутність мовлення

Нацрада перевірить ТОВ «Місто ТБ», яке володіє ліцензією на місцеве цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Чернівцях, ТОВ «ТРК “Херсон плюс”», що володіє ліцензією на регіональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Херсонській області, і ТОВ «Радіо Маяк» з Одеси.

Телеканал «Місто ТБ» отримав попередження Нацради 14 квітня 2016 року через те, що представникам Нацради не вдалося провести планову перевірку: компанії не виявилося за жодною з вказаних у ліцензії адрес. Тоді як проведений Нацрадою 26 грудня 2015 року моніторинг «Міста ТБ» зафіксував, що в ефірі каналу транслюється один і той самий контент (одні й ті самі передачі з однаковими сюжетами, фільмами), крім того канал не дотримується своєї програмної концепції.

9 лютого 2017 року Нацрада призначила повторну перевірку телеканалу «Місто ТБ», щоб з’ясувати чи усунув канал порушення програмної концепції. Її результатів поки не розглядали.

Нова позапланова перевірка призначена через зафіксовану Нацрадою відсутність мовлення «Місто ТБ».

ТРК «Херсон плюс» має суперечності з провайдером цифрового ефірного телебачення «Зеонбудом» щодо якості послуг та їх оплати, через що не мовить в усіх містах Херсонської області, крім Херсона. 31 березня 2016 року за скаргою «Зеонбуду» Нацрада призначила йому перевірку. Її результатів Нацрада так і не розглянула, натомість 2 березня 2017 року переоформила ліцензію компанії, вилучивши з неї частоти, на яких компанія не веде мовлення. Але 20 квітня 2017 року Нацрада скасувала це своє рішення через несплату каналом ліцензійного збору, і ліцензія «Херсон плюс» знову містить усі частоти, на яких канал не веде мовлення.

Нова позапланова перевірка призначена через зафіксовану Нацрадою відсутність мовлення ТРК «Херсон плюс».

Одеське «Радіо Маяк», за даними Нацради, не веде мовлення на середніх хвилях в Одесі (частота 765 кГц). Зауважимо, що ця ж радіостанція має ще ФМ-частоту в Одесі 100,4 МГц (позивні – «Радіо Академія»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду