Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»

Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»

31 Березня 2017
1953
31 Березня 2017
17:25

Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»

1953
Редакція херсонського друкованого тижневика «Вгору» опублікувала матеріал «До читачів», у якому заявила про тимчасове припинення видавництва паперової версії газети. Журналісти видання пояснюють таке рішення економічними чинниками, які не дозволяють виживати місцевим незалежним виданням.
Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»
Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»

Про це йдеться у публікації газети «День».

Редакція газети «Вгору» вирішила перейти виключно в електронний формат.

«Ми з суто економічних міркувань змушені тимчасово відмовитися від друкованої версії газети «Вгору». Відтепер вона виходитиме в електронному варіанті. Ми збережемо всі наші рубрики – журналістські розслідування, аналітичні статті, фоторепортажі, спортивні коментарі. Ви й надалі зустрічатимете на наших сторінках імена авторів, котрі заслужили у читачів авторитет і визнання... Ми й надалі намагатимемося робити наш часопис за взірцями високої журналістики – чесним, актуальним і гострим», – ідеться в редакційному зверненні до читачів.

Редактор «Вгору» Леонід Бондарчук пояснив, що його газета відмовлялася друкувати замовні матеріали й сепаратистську рекламу.

«Ми завжди намагалися діяти професійно, за законом, не публікували «джинсу». Однак така політика неприйнятна для багатьох рекламодавців. Наприклад, ми відмовляємось від відверто сепаратистських рекламних текстів, а потім із подивом зустрічаємо цю рекламу в інших херсонських газетах... Вони не перебірливі, готові ставити будь-що, аби за це платили. Газета, яка тримає планку, має притомну редакційну політику, свої принципи,  не вигідна таким рекламодавцям. Мене якось запитали: ти надрукуєш статтю від «Опозиційного блоку»? Я сказав: так, якщо там будуть цікаві роздуми, реальні пропозиції щодо порушених проблем і з позначкою «реклама». Але їх це не влаштовує. Таким чином, дотримуючись певної позиції і принципів, граючи за правилами, ми стали заручниками проблемного українського медіаринку, де, здається, не діють жодні правила», - сказав головред.

За його словами, усі журналісти, які працювали в газеті, тепер писатимуть для сайта, нікого не буде звільнено.

«Це професійні люди, з чітко поставленими принципами роботи, яких ми довго виховували. З такими принципами, гадаю, вони не зможуть працювати в іншій херсонській пресі. Ми бачимо тенденцію, що газету читає дедалі менше людей, і це – люди середнього та старшого віку. Вся молодь – в інтернеті.

Тому ми вирішили зробити цей складний крок, але краще його зробити раніше і зараз розвивати функціональність сайта, наповнювати його цікавим змістом, бути оперативнішими. Так само будуть нові гострі розслідування, репортажі, оригінальні фото, цікаві тексти про культуру, краєзнавство, соціальні теми тощо», - сказав Леонід Бондарчук.

Нагадаємо, у січні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в газеті «Приазовская правда», яка видається в Херсонській області, може з'явитися вкладка кримськотатарською мовою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1953
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду