detector.media
31.03.2017 17:25
Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»
Припинила виходити друком херсонська газета «Вгору»
Редакція херсонського друкованого тижневика «Вгору» опублікувала матеріал «До читачів», у якому заявила про тимчасове припинення видавництва паперової версії газети. Журналісти видання пояснюють таке рішення економічними чинниками, які не дозволяють виживати місцевим незалежним виданням.

Про це йдеться у публікації газети «День».

Редакція газети «Вгору» вирішила перейти виключно в електронний формат.

«Ми з суто економічних міркувань змушені тимчасово відмовитися від друкованої версії газети «Вгору». Відтепер вона виходитиме в електронному варіанті. Ми збережемо всі наші рубрики – журналістські розслідування, аналітичні статті, фоторепортажі, спортивні коментарі. Ви й надалі зустрічатимете на наших сторінках імена авторів, котрі заслужили у читачів авторитет і визнання... Ми й надалі намагатимемося робити наш часопис за взірцями високої журналістики – чесним, актуальним і гострим», – ідеться в редакційному зверненні до читачів.

Редактор «Вгору» Леонід Бондарчук пояснив, що його газета відмовлялася друкувати замовні матеріали й сепаратистську рекламу.

«Ми завжди намагалися діяти професійно, за законом, не публікували «джинсу». Однак така політика неприйнятна для багатьох рекламодавців. Наприклад, ми відмовляємось від відверто сепаратистських рекламних текстів, а потім із подивом зустрічаємо цю рекламу в інших херсонських газетах... Вони не перебірливі, готові ставити будь-що, аби за це платили. Газета, яка тримає планку, має притомну редакційну політику, свої принципи,  не вигідна таким рекламодавцям. Мене якось запитали: ти надрукуєш статтю від «Опозиційного блоку»? Я сказав: так, якщо там будуть цікаві роздуми, реальні пропозиції щодо порушених проблем і з позначкою «реклама». Але їх це не влаштовує. Таким чином, дотримуючись певної позиції і принципів, граючи за правилами, ми стали заручниками проблемного українського медіаринку, де, здається, не діють жодні правила», - сказав головред.

За його словами, усі журналісти, які працювали в газеті, тепер писатимуть для сайта, нікого не буде звільнено.

«Це професійні люди, з чітко поставленими принципами роботи, яких ми довго виховували. З такими принципами, гадаю, вони не зможуть працювати в іншій херсонській пресі. Ми бачимо тенденцію, що газету читає дедалі менше людей, і це – люди середнього та старшого віку. Вся молодь – в інтернеті.

Тому ми вирішили зробити цей складний крок, але краще його зробити раніше і зараз розвивати функціональність сайта, наповнювати його цікавим змістом, бути оперативнішими. Так само будуть нові гострі розслідування, репортажі, оригінальні фото, цікаві тексти про культуру, краєзнавство, соціальні теми тощо», - сказав Леонід Бондарчук.

Нагадаємо, у січні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в газеті «Приазовская правда», яка видається в Херсонській області, може з'явитися вкладка кримськотатарською мовою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY