На Херсонщині з’явиться нова кримськотатарська радіостанція

На Херсонщині з’явиться нова кримськотатарська радіостанція

28 Липня 2016
2601
28 Липня 2016
12:05

На Херсонщині з’явиться нова кримськотатарська радіостанція

2601
28 липня нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 103,5 МГц у селі Василівці Херсонської області.
На Херсонщині з’явиться нова кримськотатарська радіостанція
На Херсонщині з’явиться нова кримськотатарська радіостанція

Радіо «Хаят» - це радіостанція агентства «Кримські новини» (QHA). Власницею і директоркою ТОВ «Агентство “Кримські новини”» є Гаяна Юксель.

«Хаят» у перекладі з кримськотатарської означає «життя». «Ми свідомо вибрали цю назву. Тому що на запитання, що робити, коли окупанти відібрали батьківщину, домівку, відповідь – жити. Хочемо зробити радіо таким, яке відображає наше життя», - зазначила пані Юксель.

На підтримку радіо «Хаят» до Нацради надійшли листи від голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та уповноваженого Президента України з прав кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Вони зазначили, що в ефірі радіостанції плануються виступи громадських діячів, представників влади, громади. Агентство «Кримські новини» зареєстровано як інформаційне агенсттво та здійснює діяльність англійською, російською, кримськотатарською мовами. З 2014 року агентство знаходиться на материковій Україні, допомагало у зйомках кількох документальних фільмів для міжнародних ЗМІ.

Радіо «Хаят» було єдиним претендентом у конкурсі на частоту 103,5 МГц у Василівці. Крім цієї частоти, радіостанція подала заявки на ще три частоти – у Василівці, Генічеську і Новотроїцькому, але не сплатила конкурсної гарантії, тому Нацрада прийняла рішення не допустити її до конкурсу на інші три частоти.

За пропозицією члена Нацради Сергія Костинського до ліцензії радіо «Хаят» записано особливі умови: не менше 50% інформації для кримської громади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2601
Читайте також
08.10.2018 18:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду