Канал Симоненка оскаржив відмову Нацради в продовженні ліцензії

Канал Симоненка оскаржив відмову Нацради в продовженні ліцензії

26 Липня 2016
2380
26 Липня 2016
12:40

Канал Симоненка оскаржив відмову Нацради в продовженні ліцензії

2380
Телеканал «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг») оскаржив відмову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в продовженні строку дії ліцензії на багатоканальне (цифрове ефірне) мовлення стандарту DVB-T на частоті 64 ТВК в Києві.
Канал Симоненка оскаржив відмову Нацради в продовженні ліцензії
Канал Симоненка оскаржив відмову Нацради в продовженні ліцензії

5 липня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі. Справу призначено до судового розгляду на 12 вересня.

Нагадаємо, 23 червня Нацрада відмовила телеканалу «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг»), міноритарними власниками якого є сини лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, у продовженні строку дії ліцензії на багатоканальне (цифрове ефірне) мовлення стандарту DVB-T на частоті 64 ТВК в Києві.

«Гамма-консалтинг» фактично оперувала власним київським локальним цифровим ефірним мультиплексом, у якому, крім «Гамми», за ліцензією мовили ще три телеканали – М1, Перший діловий та «Pro все».

Підставою для відмови в продовженні ліцензії стала наявність у «Гамми-консалтинг» двох попереджень за цією ліцензією. Першу санкцію компанія отримала 5 листопада 2015 року за недотримання програмної концепції. Друге попередження – 9 червня 2016 року за трансляцію виступів Петра Симоненка, у яких є розпалювання ворожнечі, приниження честі та гідності українського народу, заперечення або виправдання злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму тощо. З приводу цих виступів пана Симоненка Нацрада ще й звернулася до правоохоронних органів.

Водночас 23 червня Нацрада продовжила аналогічні ліцензії на багатоканальне мовлення стандарту DVB-T двом іншим компаніям – ТОВ «Ера продакшн» (на 41 ТВК) дружини народного депутата Андрія Деркача Оксани Терехової і ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”» (на 43 ТВК) Президента України Петра Порошенка.

Обом компаніям Нацрада виписала особливі ліцензійні умови: привести ліцензії до вимог чинного законодавства шляхом переоформлення і до 31 грудня 2016 року перейти на стандарт мовлення DVB-T2; частоти компаній можуть бути змінені за результатами перепланування частот плану «Женева-2006»; наповнення локальних мультиплексів (кількість і перелік програм) будуть визначені Нацрадою на конкурсній основі або шляхом переоформлення ліцензій місцевих аналогових ефірних мовників з аналогового на цифровий стандарт.

Директорка «Гамми-консалтинг» Лариса Буга звинуватила Нацраду в неоднаковому підході до ліцензіатів, а також у цензурі та утисках свободи слова.

Крім цієї ліцензії в каналу «Гамма» є ще супутникова, за якою станом на червень було відсутнє мовлення. І з цього приводу компанія має одне попередження, а 9 червня їй знову призначили позапланову перевірку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2380
Читайте також
31.08.2016 15:05
«Детектора медіа»
1 321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду