У лютому на Донбасі стартує FM-радіостанція «Голос Донбасу»

У лютому на Донбасі стартує FM-радіостанція «Голос Донбасу»

9 Лютого 2016
3123
9 Лютого 2016
17:40

У лютому на Донбасі стартує FM-радіостанція «Голос Донбасу»

3123
У лютому розпочне повноцінне мовлення FM-радіостанція «Голос Донбасу», що є складовою Донецької філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК). Радіо «Голос Донбасу», проект якого реалізовано завдяки взаємодії цивільних та військових відомств, медійних організацій, почало мовити на Донбасі у тестовому режимі у грудні 2015 року.
У лютому на Донбасі стартує FM-радіостанція «Голос Донбасу»
У лютому на Донбасі стартує FM-радіостанція «Голос Донбасу»

Про це на брифінгу в Маріуполі (Донецька область) повідомив радник міністра інформаційної політики з питань функціонування телерадіомовлення, член моніторингової місії міністерства у зоні АТО Олександр Бригинець, передає «Громадське ТБ».

«В цьому місяці вперше відбудеться запуск військового радіо "Голос Донбасу", для мовлення якого Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на рішення Комісії при Міністерстві інформаційної політики України виділила шість радіочастот», - повідомив він.

Раніше Держкомтелерадіо повідомляло, що «Голос Донбасу» створене за ініціативоювідомства у рамках відновлення українського мовлення на Донбасі. До проект у були залученні відомі журналісти Донбасу. Головним редактором «Голосу Донбасу» став Юрій Табаченко, заступником головного редактора – Наталя Маєвська. Військові прорахували частоти та встановили три передавачі для поширення сигналу радіостанції.

«Місія радіо "Голос Донбасу" - сприяти демократії в Донецькій і Луганській областях України через поширення незалежних новин про ситуацію в регіоні, особливо в окупованих районах - без цензури,  ґрунтуючись на принципах об'єктивної журналістики», - додав Олександр Бригинець.

Нагадаємо, у грудні 2015 року у тестовому режимі розпочала FM-мовлення нова радіостанція «Голос Донбасу». Планувалося, що після тестового випробування радіо буде мовити 24 години на добу на території, звільненій від терористів.

Програма «Голосу Донбасу» складатиметься з щогодиннних блоків новин. Замість типових для  FM-мовлення розважальних программ в ефірі буде багато корисної інформації – про ситуацію на лінії розмежування, центри допомоги вимушеним переселенцям, шляхи вирішення соціально-побутових проблем населення. Окремий блок программ буде присвячено військовим, які несуть службу у зоні АТО. Також в ефір виходитимуть мистецькі, культурологічні, спортивні програми, звучатиме сучасна українська музика.

Допомагатимуть створювати контент нової радіостанції усі регіональні філії НТКУ (колишні ОДТРК), три канали НРКУ, «Радіо Свобода», «Громадське радіо» та інші.

 

Фото - «Корреспондент.net»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду