Прем’єра документального фільму «Чорні тіні Майдану» відбудеться  на ICTV 18 лютого

Прем’єра документального фільму «Чорні тіні Майдану» відбудеться на ICTV 18 лютого

9 Лютого 2015
3952
9 Лютого 2015
11:18

Прем’єра документального фільму «Чорні тіні Майдану» відбудеться на ICTV 18 лютого

3952
Прем’єра документального фільму «Чорні тіні Майдану» відбудеться  на ICTV 18 лютого
Прем’єра документального фільму «Чорні тіні Майдану» відбудеться  на ICTV 18 лютого

Спецпроект «Чорні тіні Майдану», знятий до річниці розстрілу героїв Небесної сотні, вийде на каналі ICTV 18 лютого о 20.20. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Раніше показ документального фільму планувався на 19 лютого.

 

Канал в анонсі проекту зазначає, що від розстрілу Небесної сотні минув рік, проте винні в кривавому злочині досі не тільки не покарані, але й не названі. Документальний фільм «Чорні тіні Майдану» - публіцистичний погляд на трагічні події 18-20 лютого 2014 року, який розкриває невідомі обставини смертельного бою за свободу країни.

 

Автори називають проект «телевізійним слідчим експериментом». У ньому відтворено хронологію подій, на яку автори нанизують свідчення очевидців, а також оцінки і висновки експертів - криміналістів, балістиків, професійних снайперів.

 

«Головне питання в тому, хто розпочав відлік трагічних подій. Ми розуміємо, що був певний чинник, який їх спровокував. Звісно, не відкидаємо версію третьої сили, якій було вигідно загострення подій. Наш ключовий аспект полягає саме в цьому: ми намагаємося зрозуміти, хто ж були ці люди - «чорні тіні Майдану»?», - сказала шеф-редактор проекту Ірина Соломко.

 

Автори фільму разом з учасниками подій знову побувають на місцях, де відбулось трагічне протистояння, і спробують відтворити перебіг визначальних подій 18-20 лютого і розібратися, що саме тоді відбулось.

 

«Особисто мене вразило те, що у цій справі досі не був допитаний Андрій Парубій. Його кілька разів викликали на допит, проте він так і не з'явився. Ще одна "біла пляма" - так звана "чорна рота" спецпідрозділу "Беркут". Підозру висунуто трьом "беркутівцям", а інших, які на відео були в масках, до відповідальності притягнути не можуть. Окрім того, у Генпрокуратури досі немає підтвердження, що снайпер стріляв із "України", хоча є багато відео, де це добре видно», - зазначає Ірина Соломко.

 

Журналісти разом з учасниками побували на місці трагедії

 

У фільмі будуть використані архівні кадри, ексклюзивні зйомки та інтерв'ю, інсайдерські свідчення. Знімальній групі також вдалося вперше потрапити до будівель НБУ, а також Клубу Кабінету міністрів та перевірити версію про те, що снайперські групи працювали саме там.

 

Нагадаємо, начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк звернувся до глядачів каналу ICTV з проханням надати речові докази, які б могли допомогти у розслідуванні розстрілів на Майдані 19-20 лютого 2014 року.

 

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, яке наразі проводить розслідування вбивств під час Революції Гідності, просить очевидців подій надати слідству кулі, гільзи, залишки гранат, знайдені на вулиці Інститутській та Грушевського. Будь-який речовий доказ може мати вирішальне значення для розкриття злочину. Передати свідченняви можете безпосередньо до Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України або на канал ICTV, зв'язавшись із шеф-редактором департаменту спецпроектів Іриною Соломко за тел.: (044) 288-19-19 (внутр.1399), або написавши на пошту solomko.i@ictv.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду