«1+1» підтверджує діалог з учасниками рекламного альянсу, StarLightMedia спростовує переговори з «1+1»

«1+1» підтверджує діалог з учасниками рекламного альянсу, StarLightMedia спростовує переговори з «1+1»

27 Листопада 2014
2872
27 Листопада 2014
19:10

«1+1» підтверджує діалог з учасниками рекламного альянсу, StarLightMedia спростовує переговори з «1+1»

2872
«1+1» підтверджує діалог з учасниками рекламного альянсу, StarLightMedia спростовує переговори з «1+1»
«1+1» підтверджує діалог з учасниками рекламного альянсу, StarLightMedia спростовує переговори з «1+1»

Інтернет-видання «Обозреватель» з посиланням на власні джерела повідомляє, що рекламний альянс, який продає рекламні можливості телеканалів холдингів StarLightMedia, «Інтер» і «Медіа Група Україна», припинив з 26 листопада видавати умови розміщення на 2015 рік.

 

Це нібито пов'язано з внутрішніми розбіжностями партнерів (зокрема, «Медіа Група Україна» нібито виступає за значне підвищення цін).

 

Також за даними «Обозревателя», медіахолдинги StarLightMedia та «1+1 медіа» нібито відновили переговори про спільний продаж рекламних можливостей.

 

Керівник сейлз-хаусу «Плюси» і комерційний директор «1+1 медіа» Валерій Варениця повідомив «Детектор медіа», що «1+1» і StarLightMedia постійно спілкуються, але чи призведуть ці розмови до якогось результату - наразі невідомо.

 

На запитання, чи веде «1+1 медіа» переговори з іншими учасниками альянсу («Інтер», «Медіа Група Україна»), пан Варениця відповів: «Між альянсом і нами діалог триває. Чому це раптом зараз виринуло в ЗМІ - нам незрозуміло. Можливо, тому що наприкінці кожного року відбуваються переговори. Був випадок, коли конфігурація на телеринку змінилася 31 грудня»

 

Щодо можливих розбіжностей всередині альянсу пан Варениця припустив, що це розходження в питанні грошей: «Ми не є членами альянсу і суті розбіжностей не знаємо. Але з боку рекламних агентств нам відомо, що всередині альянсу немає розуміння справедливої ціни на наступний рік: частина учасників виступає за інфляцію, частина - за утримання ціни».

 

У самому холдингу «1+1 медіа» виступають за підвищення цін на рекламу у 2015 році. «Ми вважаємо, що ринок наступного року виросте в гривні на 15-20%, і для цього є підстави. Так, розмови про стагнацію мають під собою ґрунт. Але також ідуть і інфляційні процеси в державі, які відображаються на споживацькій поведінці та на доходах рекламодавців», - пояснив пан Варениця.

 

Керівник сейлз-хаусу StarLight Sales Андрій Партика спростував «Детектор медіа» інформацію «Обозревателя». «Ціни на наступний рік видаються, з "Плюсами" переговорів не ведемо», - запевнив він.

 

У StarLight Sales повідомили, що не планують глобального підвищення цін у 2015 році. Умови визначатимуться індивідуально для різних рекламодавців, але в цілому група не заявляла про якийсь відсоток інфляції.

 

Джерело «Детектор медіа» в StarLightMedia припустило, що поява інформації про можливу зміну конфігурації на ринку може бути пов'язана з тим, що кільком рекламним агентствам запропонували зачекати кілька днів до фіналізації умов, оскільки нині завершується формування цінової політики холдингу.

 

Керівник медійної агенції Vizeum Ukraine Костянтин Стрюков здивувався інформації про призупинення видачі умов розміщення альянсу на 2015 рік: «Для мене ця інформація стала сюрпризом. Поки в наших переговорах з альянсом нічого не змінювалося. Ще вчора ми розмовляли з представниками альясну та обговорювали з ними наші проекті, і така інформація не лунала».

 

Нагадаємо, медіагрупи StarLightMedia та «Інтер» співпрацюють у рекламних продажах з 2011 року, з 2013 року до їхнього альянсу приєдналася «Медіа Група Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2872
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду