ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)

ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)

4 Вересня 2014
3561

ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)

3561
ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)
ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)

3 вересня Томаш Кулаковський (на фото), кореспондент польського телеканалу Polsat News в Росії і Україні,  разом зі своїм російським оператором Віктор Волковим були затримані російською ФСБ в селищі Весело-Вознесенка (Ростовська область) на кордоні з Україною.  Про це повідомляє низка польських видань, зокрема - Gazeta.pl з посиланням на повідомлення журналіста у Twitter і Głos Pomorza з посиланням на керівника прес-служби телеканалу Polsat Радослава Кетлінського.

 

Як повідомляє польський журналіст, знімальна група була затримана через те, що вони знімали біженців з України.  Як заявляє російська сторона, журналісти не мали право це робити  без спеціального дозволу ФСБ.

 

Радослав Кетлінський, який залишався в контакті з затриманим репортером, сказав, що польська знімальна група їхала власним автомобілем у колоні російського військового конвою. «Їх звинувачують, що знімали українсько-російський кордон з російського боку без дозволу ФСБ. На думку інших кореспондентів, які там перебувають, невідомо, чи зараз видаються такі дозволи, адже протягом багатьох років такі вимоги не висувалися», - сказав пан Кетлінський.

 

Він також повідомив, що станом на вечір 3 вересня складався протокол затримання журналістів. Томаш Кулаковський при цьому міг відповідати на дзвінки. Польський журналіст також повідомив, що поки з ним і оператором поводяться добре, але він не знає, чим скінчиться інцидент.

 

Міністерство закордонних справ Польщі було проінформоване про затримання польського репортера у Росії, повідомив прес-секретар Polsat Томаш Maтвейчук.  Офіційний представник МЗС Марчин Войцеховський розповів PAP, що польська консульська служба в Москві знаходиться в контакті з кореспондентом і  «стежить за ситуацією».

 

Як повідомів журналіст у своєму Twitter, їх відпустили пізно увечері 3 вересня. Знімальна група пробула затриманою більше семи годин і отримала штраф за перебування у прикордонні зоні без дозволу. На думку журналіста, інцидент демонструє нервозність російської сторони. Сьогодні, 4 вересня, вранці польський журналіст опублікував фото російського гуманітарного конвою-2.

 

Фото гуманітарного  конвою зроблене поблизу Кам'янська-Шахтинського (Ростовська область)

 

«Детектор медіа»

Фото - з Twitter Томаша Кулаковського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду