detector.media
04.09.2014 09:32
ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)
ФСБ затримала на українському кордоні польського журналіста Томаша Кулаковського (ОНОВЛЕНО)

3 вересня Томаш Кулаковський (на фото), кореспондент польського телеканалу Polsat News в Росії і Україні,  разом зі своїм російським оператором Віктор Волковим були затримані російською ФСБ в селищі Весело-Вознесенка (Ростовська область) на кордоні з Україною.  Про це повідомляє низка польських видань, зокрема - Gazeta.pl з посиланням на повідомлення журналіста у Twitter і Głos Pomorza з посиланням на керівника прес-служби телеканалу Polsat Радослава Кетлінського.

 

Як повідомляє польський журналіст, знімальна група була затримана через те, що вони знімали біженців з України.  Як заявляє російська сторона, журналісти не мали право це робити  без спеціального дозволу ФСБ.

 

Радослав Кетлінський, який залишався в контакті з затриманим репортером, сказав, що польська знімальна група їхала власним автомобілем у колоні російського військового конвою. «Їх звинувачують, що знімали українсько-російський кордон з російського боку без дозволу ФСБ. На думку інших кореспондентів, які там перебувають, невідомо, чи зараз видаються такі дозволи, адже протягом багатьох років такі вимоги не висувалися», - сказав пан Кетлінський.

 

Він також повідомив, що станом на вечір 3 вересня складався протокол затримання журналістів. Томаш Кулаковський при цьому міг відповідати на дзвінки. Польський журналіст також повідомив, що поки з ним і оператором поводяться добре, але він не знає, чим скінчиться інцидент.

 

Міністерство закордонних справ Польщі було проінформоване про затримання польського репортера у Росії, повідомив прес-секретар Polsat Томаш Maтвейчук.  Офіційний представник МЗС Марчин Войцеховський розповів PAP, що польська консульська служба в Москві знаходиться в контакті з кореспондентом і  «стежить за ситуацією».

 

Як повідомів журналіст у своєму Twitter, їх відпустили пізно увечері 3 вересня. Знімальна група пробула затриманою більше семи годин і отримала штраф за перебування у прикордонні зоні без дозволу. На думку журналіста, інцидент демонструє нервозність російської сторони. Сьогодні, 4 вересня, вранці польський журналіст опублікував фото російського гуманітарного конвою-2.

 

Фото гуманітарного  конвою зроблене поблизу Кам'янська-Шахтинського (Ростовська область)

 

«Детектор медіа»

Фото - з Twitter Томаша Кулаковського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY