Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)

Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)

22 Липня 2014
4113

Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)

4113
Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)
Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)

Кореспондент російського каналу RT (колишній Russia Today), британський журналіст Грем Філліпс, скандально відомий своїми сюжетами на підтримку сепаратистів, у кільках інтерв'ю у звільненому від терористів місті Слов'янську (Донецька область) намагався знайти місцевих мешканців, які висловилися б на підтримку самопроголошеної ДНР, і заявив, що шокований відсутністю таких. Про це йдеться у кількох сюжетах, які Грем Філліпс виклав 22 липня на своєму каналі на YouTube Graham Phillips.

 

В одному з сюжетів, який журналіст російського телеканалу назвав «Славянск - местные мужчины обвинять меня 'провокации'», видно, як він атакує на вулиці мешканців Слов'янська запитанням: «Ти підтримував  референдум?». Біля з однієї з будівель двоє чоловіків відповіли йому запитанням на запитання: «А хіба був референдум?». На уточнююче питання Грема Філліпса «Ти не голосував?» один з чоловіків відповів: «Звісно, ні!». При цьому британський журналіст дивується, що зараз у Слов'янську ніхто не підтримує сепаратистський референдум: «Я пам'ятаю, як багато було прапорів ДНР, кожна людина підтримувала референдум. А зараз - ніхто не визнає». У відповідь чоловік просто вказав йому на український прапор. Питання журналіста російського телеканалу про дії української армії ці чоловіки розцінили як провокаційний.

 

 

В іншому сюжеті під назвою «Я 'спорил' с местной женщиной в Славянске» Грем Філліпс визнає, що намагався нав'язати мешканцям міста питання про те, як «українські військові вбивали мирних жителів». Це інтерв'ю було записане у самому центрі Слов'янська, біля будівлі міськвиконкому, на якій встановлено український прапор. У відповідь на питання журналіста російського телеканалу «Ви не підтримували референдум?» мешканка міста відповіла: «Ні, звісно! Я тільки за Україну». Коли Грем Філліпс заявив, що був у Слов'янську під час референдуму і бачив, що «кожний підтримував референдум», мешканці заявили, що це - неправда. «Це брехня натуральна. Яка там кожна людина!», - відповів невідомий пенсіонер. Після цього жінка зауважила, що референдум не може проводитись з використанням листків ксерокопії і відсутністю інформаціє, як саме проходить підрахунок голосів. На це Грем Філліпс нічого не зміг відповісти.

 

 

Тоді журналіст російського телеканалу взявся запевняти, що українські військові вбивали мирних жителів.  Мешканці Слов'янська у відповідь запитали журналіста: «А терористи не обстрілювали мирних жителів? А терористи не вбивають дітей?». «Якщо б тут не було цих уродів (я інакше не називаю цих ополченців), у нас було б усе ціле. Чому вся інша Україна, 90% України, живе без війни? Більша частина Донецької області живе без війни», - додала жінка.  Далі співбесідники Грема Філліпса запевнили, що українська армія робить усе правильно: «Вона захищає свою територію, вона захищає свою країну, свої кордони, свій народ».

 

Варто зазначити, що мешканка міста зразу відзначила упередженість Грема Філліпса і додала у кінці, що, напевне, у журналіста вийшло «невдале інтерв'ю».

 

Нагадаємо, 20 травня в місті Маріуполі (Донецька область) стрингера, журналіста RT, громадянина Великобританії Грема Філліпса затримали і допитали українські військові. Журналіст був звільнений увечері 21 травня, після звільнення він не скаржився на українських військових.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4113
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3567 дн. тому
Ему повезло, что у него акцент английский. Иначе местные жители показали бы меньшую доброжелательность и наваляли б ему чисто по-донецки :)))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду