detector.media
22.07.2014 19:13
Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)
Журналіст RT шокований, що у Слов’янську більше ніхто не підтримує сепаратистський референдум (ВІДЕО)

Кореспондент російського каналу RT (колишній Russia Today), британський журналіст Грем Філліпс, скандально відомий своїми сюжетами на підтримку сепаратистів, у кільках інтерв'ю у звільненому від терористів місті Слов'янську (Донецька область) намагався знайти місцевих мешканців, які висловилися б на підтримку самопроголошеної ДНР, і заявив, що шокований відсутністю таких. Про це йдеться у кількох сюжетах, які Грем Філліпс виклав 22 липня на своєму каналі на YouTube Graham Phillips.

 

В одному з сюжетів, який журналіст російського телеканалу назвав «Славянск - местные мужчины обвинять меня 'провокации'», видно, як він атакує на вулиці мешканців Слов'янська запитанням: «Ти підтримував  референдум?». Біля з однієї з будівель двоє чоловіків відповіли йому запитанням на запитання: «А хіба був референдум?». На уточнююче питання Грема Філліпса «Ти не голосував?» один з чоловіків відповів: «Звісно, ні!». При цьому британський журналіст дивується, що зараз у Слов'янську ніхто не підтримує сепаратистський референдум: «Я пам'ятаю, як багато було прапорів ДНР, кожна людина підтримувала референдум. А зараз - ніхто не визнає». У відповідь чоловік просто вказав йому на український прапор. Питання журналіста російського телеканалу про дії української армії ці чоловіки розцінили як провокаційний.

 

 

В іншому сюжеті під назвою «Я 'спорил' с местной женщиной в Славянске» Грем Філліпс визнає, що намагався нав'язати мешканцям міста питання про те, як «українські військові вбивали мирних жителів». Це інтерв'ю було записане у самому центрі Слов'янська, біля будівлі міськвиконкому, на якій встановлено український прапор. У відповідь на питання журналіста російського телеканалу «Ви не підтримували референдум?» мешканка міста відповіла: «Ні, звісно! Я тільки за Україну». Коли Грем Філліпс заявив, що був у Слов'янську під час референдуму і бачив, що «кожний підтримував референдум», мешканці заявили, що це - неправда. «Це брехня натуральна. Яка там кожна людина!», - відповів невідомий пенсіонер. Після цього жінка зауважила, що референдум не може проводитись з використанням листків ксерокопії і відсутністю інформаціє, як саме проходить підрахунок голосів. На це Грем Філліпс нічого не зміг відповісти.

 

 

Тоді журналіст російського телеканалу взявся запевняти, що українські військові вбивали мирних жителів.  Мешканці Слов'янська у відповідь запитали журналіста: «А терористи не обстрілювали мирних жителів? А терористи не вбивають дітей?». «Якщо б тут не було цих уродів (я інакше не називаю цих ополченців), у нас було б усе ціле. Чому вся інша Україна, 90% України, живе без війни? Більша частина Донецької області живе без війни», - додала жінка.  Далі співбесідники Грема Філліпса запевнили, що українська армія робить усе правильно: «Вона захищає свою територію, вона захищає свою країну, свої кордони, свій народ».

 

Варто зазначити, що мешканка міста зразу відзначила упередженість Грема Філліпса і додала у кінці, що, напевне, у журналіста вийшло «невдале інтерв'ю».

 

Нагадаємо, 20 травня в місті Маріуполі (Донецька область) стрингера, журналіста RT, громадянина Великобританії Грема Філліпса затримали і допитали українські військові. Журналіст був звільнений увечері 21 травня, після звільнення він не скаржився на українських військових.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY