НСЖУ просить владу підтримати місцеву пресу на Сході України

НСЖУ просить владу підтримати місцеву пресу на Сході України

18 Липня 2014
2955

НСЖУ просить владу підтримати місцеву пресу на Сході України

2955
НСЖУ просить владу підтримати місцеву пресу на Сході України
НСЖУ просить владу підтримати місцеву пресу на Сході України

Секретаріат  Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на своєму засіданні 18 липня прийняв рішення про  необхідність звернення до влади щодо підтримку місцевій пресі на Сході України. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Спілка повідомляє, що українські видання на Донбасі, які не погодилися узгоджувати свою редакційну політику із лідерами «самопроголошених» ДНР і ЛНР, змушені були через тиск з боку сепаратистів припинити випуски та зараз залишилися фактично без засобів для існування.

 

Голова Донецької обласної організації Спілки, секретар НСЖУ  Олександр Бриж розповів про ситуацію в медіа-просторі регіону. «Тим, хто дотримується патріотичних позицій, працювати практично неможливо. На жаль, деякі ЗМІ перейшли на бік ДНР. І серед них багато редакторів, які є членами нашої організації», - зазначив Олександр Бриж.

 

Секретарі НСЖУ наголосили, що українські ЗМІ на Сході потребують підтримки і ухвалили рішення звернутися з листом до керівництва держави щодо необхідності фінансової допомоги місцевій пресі.

 

Іншим ключовим питанням засідання Секретаріату була підтримка Спілкою тих журналістів, що змушені були виїхати з регіону. Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко поінформував про напрямки, за якими журналісти отримують допомогу, зокрема, це кошти на переселення, можливості оздоровлення та сприяння в пошуку роботи.

 

Нагадаємо, 17 липня перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко закликав колег з усієї України допомогти журналістам зі східних регіонів, які опинилися в скрутних обставинах та змушені були залишити свої домівки, і наразі потребують роботи та можливості оздоровитися. Зокрема, йдеться про надання роботи колегам у регіональних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду