Російський журналіст і стартапер Леонід Бершидський емігрував до Німеччини

Російський журналіст і стартапер Леонід Бершидський емігрував до Німеччини

16 Червня 2014
3154

Російський журналіст і стартапер Леонід Бершидський емігрував до Німеччини

3154
Російський журналіст і стартапер Леонід Бершидський емігрував до Німеччини
Російський журналіст і стартапер Леонід Бершидський емігрував до Німеччини

Російський журналіст та колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський, який працював над запуском онлайн-версії журналу «Forbes Украина», вирішив емігрувати з Росії у Німеччину. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Пан Бершидський написав, що у 90-тих сподівався, що РФ вступить до Євросоюзу. Він додав, що його основним завданням у Росії було створення «справжньої преси - на зразок тієї, яка в Америці друкує викриття Сноудена, а в Європі не дає міністрам зайвий раз скористатися службової кредиткою».

 

Проте журналіст визнав, що у Росії зараз існують великі проблеми зі ЗМІ, і сприймає це як особисту поразку.  «Не скажу, щоб зовсім нічого не вийшло - чому ж, деякі з медійних майданчиків, у будівництві яких довелося взяти участь, є здоровими, тобто не йдуть на компроміси і понині. Але в цілому я зазнав поразки. Спектр мейнстрімних російських медіа зараз - від киселевських очей витрішкуватих до інтелігентського міжсобойчика на «Дожде». Це - і все, що між цим - нецікаві жанри, до головної функції медіа - захисту слабких від сильних - відношення не мають», - пише він.

 

Леонід Бершидський зауважив, що він патріот своєї батьківщини і хотів розвивати Росію. «Разом з країною не вийшло. Значить, треба вступати окремо. Через кілька днів я переїжджаю до Берліна», - констатував журналіст.

 

Також пан Бершидський написав, що збереже російське громадянство.  «Може, в старості прийду ще на виборчу дільницю в Москві - голосувати за російського кандидата в Європарламент. Люди та ідеї вмирають, а мрії - ні», - додав медійник.

 

Як видно із недавно опублікованих фотографій Леоніда Бершицького, наразі він вже у Німеччині. 

 

Нагадаємо, у листопаді 2013 року колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський заявив, що власники міжнародного бренду Forbes не відбиратимуть в української редакції ліцензії на випуск журналу через масове звільнення її співробітників. На його думку, власникам міжнародного журнального бренду більш важливий прибуток від продажу ліцензій, ніж дотримання журналістських стандартів.

 

Леонід Бершидський залишив проект в Україні в кінці 2012 року і після цього працював в Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду