В Одесі антимайданівці травмували операторів «Інтера» та Нового каналу

В Одесі антимайданівці травмували операторів «Інтера» та Нового каналу

20 Лютого 2014
4310

В Одесі антимайданівці травмували операторів «Інтера» та Нового каналу

4310
В Одесі антимайданівці травмували операторів «Інтера» та Нового каналу
В Одесі антимайданівці травмували операторів «Інтера» та Нового каналу

19 лютого в Одесі під час мітингу євромайданівців під обласною держадміністрацією (ОДА) невідомі молодики в шоломах та з пов'язками «Антимайдан» розбили оператору телеканалу «Інтер» Ігорю Мехоношину (на фото) камеру і травмували кість руки. Під час заходу постраждали також знімальні групи інших телеканалів - зокрема, оператор Нового каналу Ігор Казанжи. Про це повідомляють «Подробности».

 

Як йдеться у сюжеті телеканалу, на площі перед ОДА опозиція проводила мітинг. Через півгодини до будівлі прибуло понад 100 молодих людей спортивної статури.

 

«Всі вони були в шоломах, в однаковій чорної амуніції - з пов'язками "Антимайдан". В руках у кожного - бита. Хто вони - говорити не стали. У якийсь момент молодики напали на мітингувальників: почали бити всіх підряд», - розсповіла у сюжеті телеведуча  Анастасия Даугулє.

 

Антимайданівці цілеспрямовано атакували тих, хто веде зйомку

 

Далі «Інтер» показав відео нападу на журналіста. В коментарі телеканалу Ігор Мехоношин зазначив, що скоріше за все, його били металевим предметом.

 

 

 Оператор Ігор Мехоношин каже, що били арматурою

 

«До кістки зняли м'ясо - напевно, це була арматура, бо від кийка такого удару не вийшло б - мені здається, була залізна арматура», - сказав оператор.

 

Як повідомляє Інститут масової комунікації (ІМІ), на цьому ж заході постраждав оператор Нового каналу Ігор Казанжи, якого молодики спортивної статури (так звані тітушки) вдарили по нозі.

 

За словами постраждалого оператора, на нього напав молодик в той момент, коли він знімав на відеокамеру, як тітушки б'ють протестувальників.

 

«Я знімав, як б'ють активістів. В цей момент один з нападників побачив, як я знімаю, підскочив до мене, почав вимагати касету і розмахувати палицею. Він намагався бити по камері, але я ухилявся, і отримав сильний удар по нозі», - розповів пан Казанжи.

 

Постраждалий додав, що перелому у нього немає, але забій серйозний.

 

Також оператор зазначив, що під стіни ОДА, де проходила мирна акція, привезли три автобуси тітушек. «Їм міліція давала вказівку, як себе поводити. Це все зафіксовано на відео», - розповів медійник.

 

Як писала «Телекртика», 19 лютого під час розгону мирного протесту в Одесі постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «Града»,  Нового каналу. 

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києвапостраждали більше трьох десятків журналістів. Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито.

 

«Детектор медіа»

Фото - скріншоти із сюжету  «Подробности»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду