«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут

«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут

20 Вересня 2013
8118
20 Вересня 2013
20:40

«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут

8118
Друге місце розділили «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») і «Світ навиворіт» («1+1»)
«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут
«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут

Премію «Фаворит телепреси» за 2013 рік отримала програма Нового каналу «Ревізор» з Ольгою Фреймут. Друге місце розділили: документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») та програма подорожей «Світ навиворіт» («1+1»), набравши однакову кількість голосів. Про це було оголошено 20 вересня на врученні нагород.

 

«Ревізор» отримав 11 голосів від 26 експертів. Як зазначив один з експертів премії, редактор відділу «Медіа» газети «День» Вадим Лубчак: «Програма "Ревізор" суттєво додала в якості. До того ж, окрім показу українських проблем готельно-ресторанного бізнесу, Оля Фреймут почала демонструвати глядачам Нового каналу "ревізії" іноземних готелів та ресторанів. Формат передачі та харизма ведучої забезпечують "Ревізору" незмінно високі рейтинги».

 

Нагороду отримувала знімальна група проекту: виконавчий продюсер Настя Красикова, креативний продюсер Марія Павлічук, режисер-постановник Данило Джепо та директор творчого об'єднання Вікторія Бурдукова. Сама Ольга Фреймут не змогла особисто прийти на церемонію, оскільки перебувала на зйомках нового проекту «Війна світів» у Запоріжжі.

 

 

По 9 голосів здобув кожен із наступних переможців, розділивши між собою друге місце премії.

 

Отримувати нагороду за документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» виробництва «07 Продакшн» для телеканалу «Інтер» прийшла ціла знімальна група: автори сценарію Леся Вакулюк і Наталя Ковальова, режисер-постановник Софія Чемерис і головний редактор проекту Антон Нікітін.

 

 

«Досить хаотичний відеоряд (фільм не "витканий", а "зібраний", "набраний" з відеоклаптиків та навіть із відеониточок), неспокійний характер розповіді, явне бажання авторів створити насамперед сенсаційну історію... - пояснює свій вибір фаворита Юрій Рибачук, редактор відділу «Культура» газети «Комментарии». - Все це, як не дивно, виявилося непоганим підходом для "телевізійного знайомства" зі співачкою, голос якої чули всі, а зримий образ мало хто може ідентифікувати. Життя і доля Квітки Цісик, її пісні могли би продиктувати авторам фільму трагічне або патетико-сентиментальне оповідання. Але їм вдалося цього уникнути й розповісти глядачеві неймовірну історію - як можна не досягти "американської мрії", перебуваючи за півкроку від неї, але назавжди увійти в історію, ставши "голосом України". У їхньому фільмі Квітка Цісик постає не просто видатною співачкою, а й майже міфічним персонажем, гостею з іншого світу».

 

Нагороду за «Світ навиворіт» отримала редактор програми Ірина Спиридонова. На жаль, автор Дмитро Комаров не зміг бути присутнім на церемонії, оскільки разом з оператором Олександром Дмитрієвим уже четвертий місяць у джунглях Індонезії знімає новий п'ятий сезон проекту.

 

 

«Хочеться, щоб людей з палаючими очима, як у Діми Комарова, була на нашому телебаченні і в нашій пресі максимальна кількість. І тоді голоси теж будуть віддаватися на їхню користь», - сказала головний редактор журналу «Теленеделя» Тетяна Яіцька, вручаючи нагороду.

 

Репортажі з фіналу церемонії незабаром буде опубліковано на «Дусі» та «Відеотеці».

 

Цього року до експертної ради власної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси» увійшли представники таких українських ЗМІ: «День», «Дзеркало тижня. Україна», «Журналіст України», «Комментарии», «Комсомольская правда в Украине», LB.ua, «МедіаБізнес», Мedia Business Reports, Marketing Media Review, «Обозреватель», «Детектор медіа», «Телепростір», «Радіо Свобода», «Факты и комментарии», «Україна молода», Інститут масової інформації, «Телерадіокур'єр», «Главред», «Сегодня.UA», «Вести», «Аргументы и Факты», «Теленеделя», «Український тиждень» (сайт), «Взгляд», «Редакторський портал», «Forbes Украина».

 

Умови голосування були такі: кожен експерт мав можливість віддати свій голос необмеженій кількості програм, що увійшли до шорт-листа, але не більше одного голосу одній програмі. Голосування відбулось індивідуально, експерти не мали можливості бачити інших оцінок.

 

Найбільше відзнак експертів отримали дев'ять програм (за абеткою):

 

«Відверто з Віталієм Портниковим» (ТВі) - 7 голосів;

«Голос країни» («1+1») - 7 голосів;

«Гроші» («1+1») - 8 голосів;

документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») - друге місце, 9 голосів;

«Ревізор» (Новий канал) - переможець, 11 голосів;

«Світське життя» з Катею Осадчою («1+1») - 7 голосів;

«Світ навиворіт» («1+1») - друге місце, 9 голосів;

«Х-Фактор» (СТБ) - 7 голосів;

«Час. Підсумки тижня» (5 канал) - 7 голосів.

 

Результати голосування експертів тут.

 

Нагадаємо, що «Фаворит телепреси» засновано 2007 року як премію для телевізійних програм від оглядачів, які пишуть про телеконтент та медійний ринок у друкованих та інтернет-виданнях. «Фаворитом телепреси» стає програма, яка, на думку преси, в попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно відповідального телевізійного продукту в Україні. Організатор премії - «Детектор медіа».

 

«Фаворитом телепреси - 2007» стала програма «Вікна» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2008» - «За вікнами» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2009» - «Україна має талант» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2010» - «Міняю жінку» («1+1»).

 

«Фаворит телепреси - 2011» - «РесПубліка з Анною Безулик» (5 канал).

 

«Фаворит телепреси - 2012» - «Гроші» («1+1»).

 

«Детектор медіа»

 

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду