detector.media
20.09.2013 20:40
«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут
«Фаворитом телепреси – 2013» став «Ревізор» з Ольгою Фреймут
Друге місце розділили «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») і «Світ навиворіт» («1+1»)

Премію «Фаворит телепреси» за 2013 рік отримала програма Нового каналу «Ревізор» з Ольгою Фреймут. Друге місце розділили: документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») та програма подорожей «Світ навиворіт» («1+1»), набравши однакову кількість голосів. Про це було оголошено 20 вересня на врученні нагород.

 

«Ревізор» отримав 11 голосів від 26 експертів. Як зазначив один з експертів премії, редактор відділу «Медіа» газети «День» Вадим Лубчак: «Програма "Ревізор" суттєво додала в якості. До того ж, окрім показу українських проблем готельно-ресторанного бізнесу, Оля Фреймут почала демонструвати глядачам Нового каналу "ревізії" іноземних готелів та ресторанів. Формат передачі та харизма ведучої забезпечують "Ревізору" незмінно високі рейтинги».

 

Нагороду отримувала знімальна група проекту: виконавчий продюсер Настя Красикова, креативний продюсер Марія Павлічук, режисер-постановник Данило Джепо та директор творчого об'єднання Вікторія Бурдукова. Сама Ольга Фреймут не змогла особисто прийти на церемонію, оскільки перебувала на зйомках нового проекту «Війна світів» у Запоріжжі.

 

 

По 9 голосів здобув кожен із наступних переможців, розділивши між собою друге місце премії.

 

Отримувати нагороду за документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» виробництва «07 Продакшн» для телеканалу «Інтер» прийшла ціла знімальна група: автори сценарію Леся Вакулюк і Наталя Ковальова, режисер-постановник Софія Чемерис і головний редактор проекту Антон Нікітін.

 

 

«Досить хаотичний відеоряд (фільм не "витканий", а "зібраний", "набраний" з відеоклаптиків та навіть із відеониточок), неспокійний характер розповіді, явне бажання авторів створити насамперед сенсаційну історію... - пояснює свій вибір фаворита Юрій Рибачук, редактор відділу «Культура» газети «Комментарии». - Все це, як не дивно, виявилося непоганим підходом для "телевізійного знайомства" зі співачкою, голос якої чули всі, а зримий образ мало хто може ідентифікувати. Життя і доля Квітки Цісик, її пісні могли би продиктувати авторам фільму трагічне або патетико-сентиментальне оповідання. Але їм вдалося цього уникнути й розповісти глядачеві неймовірну історію - як можна не досягти "американської мрії", перебуваючи за півкроку від неї, але назавжди увійти в історію, ставши "голосом України". У їхньому фільмі Квітка Цісик постає не просто видатною співачкою, а й майже міфічним персонажем, гостею з іншого світу».

 

Нагороду за «Світ навиворіт» отримала редактор програми Ірина Спиридонова. На жаль, автор Дмитро Комаров не зміг бути присутнім на церемонії, оскільки разом з оператором Олександром Дмитрієвим уже четвертий місяць у джунглях Індонезії знімає новий п'ятий сезон проекту.

 

 

«Хочеться, щоб людей з палаючими очима, як у Діми Комарова, була на нашому телебаченні і в нашій пресі максимальна кількість. І тоді голоси теж будуть віддаватися на їхню користь», - сказала головний редактор журналу «Теленеделя» Тетяна Яіцька, вручаючи нагороду.

 

Репортажі з фіналу церемонії незабаром буде опубліковано на «Дусі» та «Відеотеці».

 

Цього року до експертної ради власної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси» увійшли представники таких українських ЗМІ: «День», «Дзеркало тижня. Україна», «Журналіст України», «Комментарии», «Комсомольская правда в Украине», LB.ua, «МедіаБізнес», Мedia Business Reports, Marketing Media Review, «Обозреватель», «Детектор медіа», «Телепростір», «Радіо Свобода», «Факты и комментарии», «Україна молода», Інститут масової інформації, «Телерадіокур'єр», «Главред», «Сегодня.UA», «Вести», «Аргументы и Факты», «Теленеделя», «Український тиждень» (сайт), «Взгляд», «Редакторський портал», «Forbes Украина».

 

Умови голосування були такі: кожен експерт мав можливість віддати свій голос необмеженій кількості програм, що увійшли до шорт-листа, але не більше одного голосу одній програмі. Голосування відбулось індивідуально, експерти не мали можливості бачити інших оцінок.

 

Найбільше відзнак експертів отримали дев'ять програм (за абеткою):

 

«Відверто з Віталієм Портниковим» (ТВі) - 7 голосів;

«Голос країни» («1+1») - 7 голосів;

«Гроші» («1+1») - 8 голосів;

документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») - друге місце, 9 голосів;

«Ревізор» (Новий канал) - переможець, 11 голосів;

«Світське життя» з Катею Осадчою («1+1») - 7 голосів;

«Світ навиворіт» («1+1») - друге місце, 9 голосів;

«Х-Фактор» (СТБ) - 7 голосів;

«Час. Підсумки тижня» (5 канал) - 7 голосів.

 

Результати голосування експертів тут.

 

Нагадаємо, що «Фаворит телепреси» засновано 2007 року як премію для телевізійних програм від оглядачів, які пишуть про телеконтент та медійний ринок у друкованих та інтернет-виданнях. «Фаворитом телепреси» стає програма, яка, на думку преси, в попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно відповідального телевізійного продукту в Україні. Організатор премії - «Детектор медіа».

 

«Фаворитом телепреси - 2007» стала програма «Вікна» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2008» - «За вікнами» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2009» - «Україна має талант» (СТБ).

 

«Фаворит телепреси - 2010» - «Міняю жінку» («1+1»).

 

«Фаворит телепреси - 2011» - «РесПубліка з Анною Безулик» (5 канал).

 

«Фаворит телепреси - 2012» - «Гроші» («1+1»).

 

«Детектор медіа»

 

Фото Максима Лісового

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY