Партія регіонів дає вказівки своїм депутатам, як правильно розповідати про побиття журналістів

30 Травня 2013
6227

Партія регіонів дає вказівки своїм депутатам, як правильно розповідати про побиття журналістів

6227
Партія регіонів дає вказівки своїм депутатам, як правильно розповідати про побиття журналістів

24 травня штаб Партії регіонів розіслав своїм депутатам вказівки, як слід коментувати та інтерпретувати побиття журналістів під час мітингу 18 травня. Про це повідомляє «Главком».

 


 

У повідомленні Партії регіонів вказано, що розголос навколо побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук та фотографа «Коммерсанта» Влада Соделя нічим не підтверджений і був спровокований опозиційними силами, щоб відволікти увагу від провалу акції «Україно, Вставай!».

 

«Коли журналістка стала випадковою жертвою чоловічої бійки, опоненти взялись за цей факт, щоб люди забули про цілковитий провал мітингу «Україно, Вставай!», - йдеться у повідомленні депутатам.

 

У листі до депутатів наводиться ряд аргументів, відповідно до яких Партія регіонів зробила все можливе, щоб розслідувати провокацію, що відбулася 18 травня. Зокрема, у повідомленні було вказано, що Партія регіонів першою закликала правоохоронців якнайшвидше розслідувати провокації і також стала ініціатором Тимчасової слідчої комісії, яка б стежила за розслідуванням цього випадку.

 

«Темник» штабу Партії регіонів також пояснює, чому імена нападників швидше за правоохоронців назвали журналісти. На думку автора листа, це був «злив інформації», адже нелогічним здається той факт, що нападники були не в масках і «позували перед камерами».

 

«У ЗМІ вже були матеріали, що до спортсменів має відношення депутат ВР, радник А.Яценюка з "Фронту змін" А. Іванчук», - пояснюється у листі.

 

У повідомленні також зазначено, що журналістка Ольга Сніцарчук не надала переконливих результатів медичної експертизи, щоб вважати її потерпілою: «громадськість має дізнатись, що насправді відбулося з журналісткою (били її по обличчю, штовхнули? чи вона впала, спіткнувшись)».

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

Одразу після нападу на журналістів Партія регіонів заявляла, що опозиція не змогла забезпечити нормальні умови для роботи представників ЗМІ під час проведення свого мітингу. Також журналіст Олександр Чаленко у своєму блозі на сайті «Української правди» заявив, що на журналістів напали «спортсмени з Білої Церкви, яких найняв депутат із фракції "Батьківщина"Андрій Іванчук», але згодом видалив це повідомлення і розмістив вибачення опозиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6227
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
QQQ
3989 дн. тому
А де на цьому скані папірця вказано, що це "вказівки, як слід коментувати та інтерпретувати побиття журналістів під час мітингу 18 травня"??? Я не виключаю, що це заперечення від керівництва регіоналів причетності влади до цих подій. Можливо, це заперечення було і для депутатів. А на вашому місці, шановна Телекритико, я б поставив у цю новину знак питання. А то як щось проти опозиції, то одразу показуєте свій великий сумнів, а як проти влади - то подаєте це як істину в останній інстанції!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду