Дуня Міятович стурбована інцидентом під Верховною Радою, де постраждали журналісти, і очікує розслідування

Дуня Міятович стурбована інцидентом під Верховною Радою, де постраждали журналісти, і очікує розслідування

31 Серпня 2015
3718

Дуня Міятович стурбована інцидентом під Верховною Радою, де постраждали журналісти, і очікує розслідування

3718
Дуня Міятович стурбована інцидентом під Верховною Радою, де постраждали журналісти, і очікує розслідування
Дуня Міятович стурбована інцидентом під Верховною Радою, де постраждали журналісти, і очікує розслідування

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації (ЗМІ) Дуня Міятович висловила стурбованість з приводу інциденту біля парламенту України в Києві, в якому кілька журналістів отримали поранення. Про це повідомляє  «112 Україна» з посиланням на прес-службу організації.

 

В ОБСЄ відзначили, що журналісти з телеканалів «1+1», 5-го каналу, а також журналісти з інших ЗМІ були поранені, коли протестувальники атакували співробітників правоохоронних органів перед будівлею Верховної Ради.

 

«Я стурбована інцидентом і закликаю владу до якнайшвидшого розслідування справи, а також усіх попередніх випадків нападів на журналістів», - сказала Дуня Міятович.

 

Представник ОБСЄ зазначила, що влада вже зробили низку арештів, пов'язаних із сьогоднішньою інцидентом біля парламенту.

 

Нагадаємо, 31 серпня протестувальники під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату, унаслідок чого було поранено кілька десятків міліціонерів, постраждали і журналісти. Наразі відомо про п'ятьох поранених медійників.

 

Коли в натовп було кинуто вибуховий пристрій, наслідок вибуху травми дістав оператор ТСН («1+1») Дмитро Большаков, який вів зйомку з місця подій і працював із журналісткою Наталією Нагорною. Він отримав осколкове поранення в ногу. Як згодом повідомили «Детектор медіа» на «1+1», у Дмитра Большакова серйозне поранення гомілки вище п'ятки, осколок зачепив кістку.

 

Також було поранено знімальну групу 5-го каналу - журналіста Максима Волобоєва та оператора Миколу Лебедєва. Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі 5-го, одразу обидва працівники каналу дістали неважкі ушкодження.  Максим Волобоєв і Микола Лебедєв продовжили роботу біля парламенту, але їм на підмогу редакція надіслала ще одну знімальну групу на чолі з журналісткою Юлією Божко.

 

Більш серйозні осколкові поранення обох ніг унаслідок вибуху шумової гранати отримав оператор інформаційного бюро «Правий» Роман Малко«Поранений гранатою у обидві ноги», - повідомивна своїй сторінці у Facebook.

 

Каменем був поранений у голову французький журналіст, повідомив у Facebook народний депутат України Олексій Гончаренко«Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», - написав нардеп.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне (Antoine Delaunay) - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні. У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3718
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
3163 дн. тому
высказала озабоченность и глубокую обеспокоенность....когда другие, включая невинно убиенного инакомыслящего Бузину говорили о непозволительном разгуле бандитизма, беззакония и вседозволенности, - обеспокоенности не было. с радостью всех недовольных беззаконием поливали грязью, героизировали даже на днях убийц, тсн с радостью освещало концертную акцию под стенами СИЗО в честь головорезов, скулило с платочком по поводу несчастных "патриотов", патриотично сидящих в тюрьме за грабежи и убийства на автозапрвках.... теперь вот пожинают плоды своей тсн-овской быдло- деятельности. так что кого-кого, а тсн-вское жлобье не жалко...надо будет им на офис тоже повесить памятную табличку с изображением портретов и героизацией бандитов, убивших сегодня нацгвардейцев и ранивших журналистов.это ж круто. наталка мусийчук, помню , с радостью сообщала как те же бандиты точно также избивали милицию перед концертом Лорак, за что не понесли наказания и ликовала по поводу увольнения из органов с позором тех силовиков, которые выполняя свой законный долг, пытались угомонить преступников!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду