У Києві почали навчання мобілізовані журналісти, які стануть прес-офіцерами в АТО

У Києві почали навчання мобілізовані журналісти, які стануть прес-офіцерами в АТО

16 Березня 2015
4163
16 Березня 2015
12:20

У Києві почали навчання мобілізовані журналісти, які стануть прес-офіцерами в АТО

4163
У Києві почали навчання мобілізовані журналісти, які стануть прес-офіцерами в АТО
У Києві почали навчання мобілізовані журналісти, які стануть прес-офіцерами в АТО

Міністерство оборони України (МОУ) відібрало 40 кандидатів з числа мобілізованих журналістів на посади прес-офіцерів підрозділів. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Сьогодні, 16 березня, у Військовому інституті Національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) розпочалися тренінги для мобілізованих журналістів, які були вибрані для праці на посадах прес-фіцерів.

 

«Ваша зброя - це об'єктиви та перо, які повинні розповідати правду про те, що роблять наші воїни, як вони відстоюють нашу незалежність. Успіх вашої роботи - це успіх усієї країни, міжнародної спільноти, перелом в інформаційній війні, в яку противник вже багато років вливає мільярдні кошти», - сказав під час відкриття заходу перший заступник міністра оборони України Петро Мехед.

 

Упродовж тижня 40 відібраних кандидатів (фотокореспонденти, оператори, кореспонденти та ведучі українських телеканалів, регіональних ЗМІ) на базі ВІКНУ пройдуть тренінги з організації роботи інформаційно-медійних структур МОУ в районах проведення АТО. Після цього вони будуть призначені на посади та відправляться у складі свого підрозділу в район проведення антитерористичної операції.

 

Нагадаємо, блогер  В'ячеслав Поїздник з Дніпропетровська вважає, що його мобілізували до Збройних Сил України (ЗСУ) з ініціативи тих, кого не влаштовувала його діяльність громадського журналіста-розслідувача. В'ячеслав Поїздник є активістом руху «ЗОВ», що здійснює громадський контроль за діями правоохоронців.  В інтерв'ю він розповів, що вважає, що його мобілізації до лав ЗСУ посприяли ті, кому він «заважав».

 

Друзі пропонують В'ячеславу Поїзднику спробувати працювати у лавах ЗСУ за фахом. «Я запитав, кажуть, ніби як такої посади військкора немає. Але мені лінки кидають, що набирають військових кореспондентів, що Міністерству оборони потрібні журналісти. Але я так припускаю, що журналісти, яких набирає Міноборони, будуть писати те, що подобається міністерству. Навіть, якщо мені запропонують бути якимось військкором і писати про армію тільки добре - я відмовлюся», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду