detector.media
12.03.2015 16:09
Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції
Дніпропетровський блогер В’ячеслав Поїздник припускає, що його мобілізували після розслідування щодо місцевої міліції

Блогер  В'ячеслав Поїздник з Дніпропетровська вважає, що його мобілізували до Збройних Сил України (ЗСУ) з ініціативи тих, кого не влаштовувала його діяльність громадського журналіста-розслідувача. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  регіональну представницю ІМІ Зою Красовську.

 

В'ячеслав Поїздник є активістом руху «ЗОВ», що здійснює громадський контроль за діями правоохоронців.  В інтерв'ю він розповів, що вважає, що його мобілізації до лав ЗСУ посприяли ті, кому він «заважав». «У мене серйозне переконання, що я в армію йду за чиїмось проханням, щоб я тут не заважав людям, зокрема з міліції», - сказав пан Поїздник.

 

За його словами, повістку він отримав одразу післі завершення розслідування щодо незаконних дій міліції. «Ми почали розслідування по "Пріус", знайшли 7 машин, які куплені як службові, але міліція використовує їх у приватних цілях. Після того, як одному з міліцейських начальників виписали третю догану (четверта - відразу ж звільнення), через два дні мені прийшла повістка. Можливо, це збіг. У військкоматі я заїкнувся, що мені повістка відразу після розслідування прийшла, і мєнти зрадіють, що мене в місті не буде. Воєнком, не знаю, підіграв  або проговорився: "Так, приблизно так і було"», - розповів В'ячеслав Поїздник.

 

Друзі пропонують В'ячеславу Поїзднику спробувати працювати у лавах ЗСУ за фахом. «Я запитав, кажуть, ніби як такої посади військкора немає. Але мені лінки кидають, що набирають військових кореспондентів, що Міністерству оборони потрібні журналісти. Але я так припускаю, що журналісти, яких набирає Міноборони, будуть писати те, що подобається міністерству. Навіть, якщо мені запропонують бути якимось військкором і писати про армію тільки добре - я відмовлюся», - зазначив він.

 

Нагадаємо, у Дніпропетровську проведено службову перевірку дій правоохоронця, який 4 січня забороняв місцевому блогеру В'ячеславу Поїзднику вести зйомку у Індустріальному райвідділі міліції, і оголошено догану за неправомірні дії. 

 

24 лютого блогер з Дніпропетровська В'ячеслав Поїздник направив позов до Індустріального райсуду міста з вимогою, аби канал російський телеканал «Россия 1» компенсував йому понад 24 тис. грн. за порушення авторських прав.

 

19 листопада 2014 року до сусідів дніпропетровського блогера, активіста громадського руху «ЗОВ», журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника завітали невідомі і збирали інформацію про нього.

 

22 грудня 2013 року на журналіста В'ячеслава Поїздника у Дніпропетровську напали невідомі в момент, коли він фіксував на відео наслідки ДТП. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами. Розслідуючи інцидент, міліція не визнала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. У січні 2014 року дане кримінальне провадження було закрите. За даними з міліції, у ході досудового слідства «не було встановлено факту перешкоджання його законній професійній діяльності».

 

10 жовтня минулого року стало відомо, що розслідування  нападу на блогера й журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника продовжиться.  11 листопада у Дніпропетровську біля будівлі Індустріального районного суду невідомі особи в камуфляжній формі та з нашивками МВС перешкоджали роботі кількох телевізійних знімальних груп, на місці події також був В'ячеслав Поїздник.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY