detector.media
30.06.2017 12:20
Кібератака не вплинула на боєздатність ЗСУ – Полторак
Кібератака не вплинула на боєздатність ЗСУ – Полторак
У Міністерстві оборони України відбили кібератаку, відтак, вона не вплинула на управління військами та виконання завдань в зоні АТО

Про це сьогодні, 30 червня, повідомив журналістам у Брюсселі міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє «Укрінформ».

«Ми з цією проблемою впоралися достатньо вдало. Вона не вплинула на стан боєздатності Збройних сил, не вплинула на систему управління військами і хід виконання бойових завдань у зоні АТО», – сказав міністр.

Він повідомив, що нині у відомстві створюється підрозділ, із урахуванням позитивного досвіду Литви та за допомогою НАТО, який буде адекватно реагувати на кіберзагрози.

Зазначимо, у травні пан Полторак повідомляв, що у Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

27 червня керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків. Цього ж дня пан Тракало повідомив, що до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

28 червня український уряд заявив, що масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади.

Нині Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya.

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями. Крім того започаткована Україною і НАТО спільна платформа у протидії гібридній війні.

Фото: ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY