Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya

Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya

28 Червня 2017
1726
28 Червня 2017
16:06

Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya

1726
Департамент кіберполіції Національної поліції України, виходячи з аналізу завантажувальної частини вірусу, який атакував українські державні установи і приватні компанії 27 червня, зробила висновок, що це нова модифікація трояна Petya.
Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya
Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya

Про це йдеться у повідомленні на сторінці департаменту у Facebook.

Під час аналізу встановлені схожі ділянки коду, що у віруса троян, зазначає кіберполіція. Використовується той самий алгоритм криптування Salsa20 з модифікованим розширенням ключа.

«Депаратмент кіберполіції звертається до всіх спеціалістів, які у складний для країни час не можуть бути осторонь від наслідків кібератаки, прийняти участь у розробці спільно з нашими фахівцями програми підбору паролей (volunteer@cyberpolice.gov.ua )», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що «до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

28 червня український уряд заявив, що масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, зупинено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1726
Читайте також
29.06.2017 11:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
3 468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду