У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту

У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту

24 Травня 2017
1964
24 Травня 2017
13:00

У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту

1964
Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що у Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту
У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту
У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об'єднання її навколо одного відомства – це рішення керівництва країни. але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО», – сказав пан Полторак у інтерв’ю агентству.

За словами міністра, на сьогодні вже «створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, щоб захистити Україну від кібератак».

«Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист – це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже триває», – розказав міністр.

Нагадаємо, за останні три роки російські хакери здійснили понад 7 тис. кібератак на сервери українських держустанов та компаній з метою збору інформації пошкодження або дискредитації.

На початку квітня пан Полторак повідомив, що Україна розпочала співпрацю з Канадою у сфері кіберзахисту.

Фото: "Кореспондент"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду