Савченко відмовляється проходити психіатричну експертизу – наступне засідання суду пройде без її участі

Савченко відмовляється проходити психіатричну експертизу – наступне засідання суду пройде без її участі

27 Жовтня 2014
3137

Савченко відмовляється проходити психіатричну експертизу – наступне засідання суду пройде без її участі

3137
Савченко відмовляється проходити психіатричну експертизу – наступне засідання суду пройде без її участі
Савченко відмовляється проходити психіатричну експертизу – наступне засідання суду пройде без її участі

Українська льотчиця Надія Савченко, яку тримають під вартою у Росії за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1» у зоні АТО в Донбасі, відмовилася проходити психіатричну експертизу в інституті ім. Сербського у Москві. Про це із посиланням на її адвоката Іллю Новікова повідомляє російське інформагенство «РИА Новости». 


За його словами, Надія Савченко не відповідає на питання лікарів і не проходить тестів «з принципових міркувань».


В свою чергу, прес-секретар Басманного суду Москви Анна Фадєєва повідомила, що суд розгляне клопотання про продовження терміну утримання Надії Савченко під вартою без її особистої участі, оскільки українка знаходиться в медустанові. «Наразі вона (Надія Савченко - прим. ТК) перебуває в Інституті імені Сербського на експертизі, тому до суду її доставляти не будуть», - сказала пані Фадєєва.

 
Захист Надії Савченко має намір домагатися особистої участі обвинувачуваної в засіданні суду про продовження терміну утримання під вартою. «Термін утримання під вартою закінчується 30 жовтня. Ми будемо просити про перенесення судового засідання, щоб вона особисто була доставлена ​​в суд», - зазначив пан Новіков.

 

Раніше Ілля Новіков заявив, що у Слідчого комітету РФ немає доказів причетності української льотчиці Надії Савченко до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина 17 червня під Луганськом, і своїми діями «слідство затягує час».

 

Нагадаємо, адвокати Надії Савченко неодноразово повідомляли, що умови утримання льотчиці в іституті ім.Сербського у Москві мають ознаки катувань.

 

Глава російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Геннадій Корнієнко повіжомив, що українська льотчиця Надія Савченко, яка наразі проходить примусову психолого-психіатричну експертизу в  іституті ім.Сербського у Москві, не передавала адміністрації воронезького та московського СІЗО жодних документів, пов'язаних з планами участі у виборах до Верховної Ради.

 

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам сказав, що поставив питання про ув'язнену Савченко главі Російської Федерації Володимиру Путіну.

 

13 жовтня відбулось засідання Басманного районного суду Москви, який повинен був розглянути скаргу  української льотчиці Надії Савченко на примусове проведення психолого-психіатричної експертизи в московському інституті ім. Сербського.  За рішенням суду судове засідання за її скаргою відкладене на 11 листопада.

 

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня Надії Савченко. Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини льотчиці у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін також наполягає на тому, що українська льотчиця потрапила вполон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. 

 

9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив Надії Савченко обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду