СБУ заборонила в’їзд в Україну Охлобистіну – він обіцяє повернутися на танку

СБУ заборонила в’їзд в Україну Охлобистіну – він обіцяє повернутися на танку

27 Жовтня 2014
3904

СБУ заборонила в’їзд в Україну Охлобистіну – він обіцяє повернутися на танку

3904
СБУ заборонила в’їзд в Україну Охлобистіну – він обіцяє повернутися на танку
СБУ заборонила в’їзд в Україну Охлобистіну – він обіцяє повернутися на танку

Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну російському акторові і сценаристу Івану Охлобистіну, відомому своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Про це повідомив радник Служби безпеки України Маркіян Лубківський на брифінгу в неділю, 26 жовтня, передає «Корреспондент».

 

Пан Лубківський повідомив, що СБУ має перелік людей, «які своїми діями проявили загрозу для національної безпеки України, тим самим примусивши нас внести їх до списків осіб, в'їзд яких небажаний на територію України».

 

«Я не буду називати вам імена ... але ви пам'ятаєте, що недавно Латвія оголосила про те, що Охлобистіну заборонений в'їзд в цю країну. Так от, в Україні йому також в'їзд заборонений, втім, як і багатьом, які є діячами культури і через втягування в політику своєї заангажованістю перекреслили свій творчий вклад», - сказав він.

 

В свою чергу видання «Апостроф» повідомляє, що у списку осіб, кому заборонено в'їзд в Україну, знаходиться і російський співак Йосип Кобзон. «В'їзд Кобзону в Україну заборонений»,- цитує видання пана Лубківського.

 

За словами Маркіяна Лубківського, список СБУ складається з кілька сотень імен. Заборона на в'їзд на територію України для цих осіб вже діє, але термін такого обмеження чиновник не зміг назвати. Він також повідомив, що найближчим часом прізвища цих осіб повинні бути оприлюднені.

 

Водночас стала відома реакція Івана Охлобистіна на заборону в'їзду в Україну, повідомляє «Корреспондент». «Чув я, що мені на Україну заборонили в'їжджати? Ну, це дурниці. Моєму татові теж забороняли. В'їхав. В 43-м, на танку», - написав він у в своєму Twitter.

 

 

Нагадаємо, 11 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, що Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну 35 російським медійникам на строк від трьох до п'яти років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду