Редактору інтернет-видання «Репортер» погрожували розправою в івано-франківському клубі (ДОПОВНЕНО)

10 Червня 2014
2722

Редактору інтернет-видання «Репортер» погрожували розправою в івано-франківському клубі (ДОПОВНЕНО)

2722
Редактору інтернет-видання «Репортер» погрожували розправою в івано-франківському клубі (ДОПОВНЕНО)

Увечері 8 червня в Івано-Франківську невідомі у цивільному одязі виштовхали із приміщення «Лото Клубу» та погрожували фізичною розправою кореспонденту та редактору інтернет-видання «Репортер» Наталі Джулай. Про це повідомляє  сайт видання.

 

За цією інформацією, журналістка хотіла перевірити, чи є у даному закладі гральні автомати.

 

Близько 22:00 пані Джулай спробувала зайти всередину клубу, демонструючи посвідчення, зі ввімкненою камерою, щоб перевірити, чи в закладі працюють гральні автомати. На порозі її зустріли охоронці, які почали закривати руками камеру, вживаючи нецензурну лайку.

 

«Чоловіки в цивільному, ймовірно охоронці, виштовхували нас до дверей та вибивали з рук камеру. Хтось із персоналу гукнув своїм кликати охорону», - пише видання.

 

Як видно з відеозаписів, зроблених пані Джулай, вона пішла на зйомку зі «своїми знайомими», які в разі чого могли захисти кореспондентку від фізичного перешкоджання зйомці.

 

Після погроз журналістка зуміла вийти на вулицю і чекала там на охоронців. За декілька хвилин до закладу під'їхало авто і шість силовиків охоронного підрозділу «Атлант». Охоронці попросили журналіста більше сюди не проходити. Продовжити зйомку не дозволили, коментувати ситуацію відмовились. Охоронці ж мовчки дочекались, поки журналістка пішла.

 

У коментарі «Детектор медіа» пані Джулай зазначила, що їй погрожували не тільки у цьому клубі, а й в інших, у яких вона з’являлася з метою перевірки наявності гральних автоматів.

 

«Це не один випадок за останні дні, коли мені перешкоджали працювати. Я робила рейди по багатьох гральних закладах у нашому місті, зйомку не дозволили ніде, також погрожували не в одному клубі. У цій статті описаний лише один випадок, про інші пишу в нашу газету. В міліцію звертались, коли в іншому закладі нам пригрозили, що "по нас уже їдуть". У заклад правоохорнці не зайшли, бо поки приїхали, клуб уже зачинили», - написала журналістка.

 

Також вона додала, що за фактом інциденту, що трапився у «Лото Клубі» вона заяву поки не писала, але міліціонери запропонували їй звернутися і до прокуратури.

 

«Щоб було дієвіше, напишу звернення до голови Івано-Франківської ОДА Андрія Троценка й опишу детально всі інциденти з проханням перевірити роботу всіх закладів, які маскуюсь свою діяльність, називаючись у документах інтернет-клубами, спортивними клубами та державними лотереями», - зазначила пані Джулай.

 

«Детектор медіа» намагається зв`язатися з представниками клубу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2722
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду