У Луганську обстріляли будинок співвласника телерадіокомпанії «Ірта» Романа Ландіка

У Луганську обстріляли будинок співвласника телерадіокомпанії «Ірта» Романа Ландіка

7 Травня 2014
4007

У Луганську обстріляли будинок співвласника телерадіокомпанії «Ірта» Романа Ландіка

4007
У Луганську обстріляли будинок співвласника телерадіокомпанії «Ірта» Романа Ландіка
У Луганську обстріляли будинок співвласника телерадіокомпанії «Ірта» Романа Ландіка

6 травня у м.Луганську вранці невідомі відкрили стрілянину в бік будинку співвласника місцевої незалежної телерадіокомпаніїї «Ірта», депутата міськради від Партії регіонів Романа Ландіка. Про це повідомляє офіційний сайт ГУ МВС України в Луганській області.

 

Правоохоронці повідомляють, що 6 травня до чергової частини Ленінського райвідділу міліції зателефонував чоловік і повідомив про те, що на вулиці, на якій знаходиться будинок Романа Ландіка, чутно стрільбу.

 

«Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, встановили, що близько восьмої години ранку невідомі особи на автомобілях ГАЗ-31 «Волга» і ВАЗ-2109 (без номерних знаків) під'їхали до будинку і відкрили стрільбу в бік будинку. Потім вони поїхали з місця події», - повідомляє Луганське ГУ МВС.

 

Постраждалих немає. Правоохоронці виявили на території приватного житлового будинку і на поверхні приміщення охорони сліди від куль. З місця події вилучено 63 гільзи і один патрон калібру 5,45 мм.

 

Факт зареєстрований в ЄРДР. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, які вчинили правопорушення.

 

Нагадаємо, 10 березня будівлю телеканалу «ІРТА» захопили «проросійські тітушкі», які не випускали з офісу журналістів.  Канал вдалося звільнити через кілька годин. Підставою для нападу стала трансляція захоплення сепаратистами Луганської облдержадміністрації.

 

Через місяць стався іще один напад. 7 квітня на Луганський канал «Ірта» намагалися проникнути більше десятка невідомих чоловіків. За словами співвласника телеканалу, екс-нардепа від ПР Володимира Ландіка, чоловіки з'явилися відразу після того, як на ефір каналу прийшов народний депутат України Олег Ляшко. Охоронці постраждали, коли намагалися зупинити невідомих. 

 

Інститут масової інформації (ІМІ) нагадує, що співвласнику каналу, народному депутату від ПР Володимиру Ландику після його заяв про причетність народного депутата Олександра Єфремова до масових сепаратистських заворушень і захоплення управління СБУ у Луганську почали телефонувати і погрожувати.

 

Роман Ландік разом з його батьком екс-нардепом від ПР Володимиром Ландіком володіють ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА», яка останнім часом зайняла проукраїнську позицію. Роман Ландік також відомий тим, що три роки тому побив у кафе громадянку Марію Коршунову. Резонансне відео коментував навіть тодішній президент Віктор Янукович. Суд присудив Роману Ландіку три роки умовно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду