До України не пустили російських журналістів з «Первого канала» і НТВ

До України не пустили російських журналістів з «Первого канала» і НТВ

19 Березня 2014
12231
19 Березня 2014
21:17

До України не пустили російських журналістів з «Первого канала» і НТВ

12231
До України не пустили російських журналістів з «Первого канала» і НТВ
До України не пустили російських журналістів з «Первого канала» і НТВ

Сьогодні, 19 березня, в аеропортах Донецька і Харкова російським журналістам з телеканалів «Первый канал» і НТВ було відмовлено в пропуску через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

 

Медійникам відмовили через надання неправдивої інформації щодо мети і місця перебування на території України, пояснюють у прикордонній службі.

 

Зокрема, в аеропорту Донецька під час оформлення рейсу з «Шереметьєво» прикордонники виявили двох громадян Російської Федерації, які «помітно нервували, чим і привернули увагу правоохоронців».

 

«На запитання про мету поїздки до України росіяни чіткої відповіді надати не змогли та запевняли, що познайомилися тільки під час подорожі в літаку. Проте в ході контролю другої лінії з'ясувалося, що дані громадяни мають зворотні білети, які були придбані в один і той же день, в одній касі із різницею декілька хвилин. Згодом порушники зізналися, що вони представники Першого телеканалу Росії та разом їдуть у Донецьк для висвітлення політичних подій в Україні. Також громадяни пояснили, що отримали вказівки від свого керівництва не надавати правдиву інформацію про мету своєї поїздки під час перетину кордону через побоювання отримати відмову в пропуску», - йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби.

 

Однак саме через надання завідомо неправдивих відомостей їм було відмовлено в пропуску через державний кордон України, наголошують прикордонники.

 

У Харкові під час оформлення рейсу «Москва - Харків», за даними прикордонників, громадянин Росії також намагався приховати свою дійсну мету подорожі. «Охоронцям кордону він надав неправдиві відомості щодо мети та місця перебування на території України. Згодом стало відомо, що росіянин є оператором російського телеканалу НТВ та намагався перетнути кордон зі службовою метою. Йому також відмовили в пропуску на територію України», - повідомила прес-служба відомства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду