Держкомтелерадіо закликає політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності

Держкомтелерадіо закликає політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності

19 Березня 2014
6850
19 Березня 2014
10:30

Держкомтелерадіо закликає політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності

6850
Держкомтелерадіо закликає політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності
Держкомтелерадіо закликає політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності

Державний комітет телебачення і радіомовлення закликає політиків і громадських активістів не допускати неправомірного втручання в діяльність медіа та будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності. Про це йдеться в заяві, поширеній Держкомтелерадіо 19 березня.

 

Наводимо текст заяви повністю:

 

«Заява Держкомтелерадіо України: співпрацю із ЗМІ треба будувати на засадах законності

 

Останнім часом почастішали випадки неправомірного втручання з боку громадських активістів і політиків у діяльність засобів масової інформації.

 

Дуже часто така «діяльність» виправдовуються «революційною доцільністю» та наміром «навести порядок». Насправді ж досить часто чиниться беззаконня, грубо порушується Конституція України.

 

Свідомо чи не свідомо, але такі неправомірні дії підривають авторитет нової влади, зокрема її намагання утвердити в Україні європейські стандарти діяльності засобів масової інформації.

 

Сьогодні ми усі стали свідками того, коли абсолютна більшість вітчизняних ЗМІ, в тому числі провідні телеканали України, об'єднали свої зусилля в рамках акції «Єдина Україна» і дають гідну відсіч інформаційній агресії, яка ведеться з території Росії.

 

Виграти інформаційну війну, забезпечити інформаційну безпеку держави зможемо тільки тоді, коли об'єднаємо зусилля громадськості, відповідальних політиків і ЗМІ, коли у цей складний і важкий для Батьківщини час будемо підтримувати один одного, а не давати приводу нашим ворогам компрометувати нову владу і наше щире бажання жити у демократичній, європейській і соборній державі.

 

Держкомтелерадіо України буде неухильно відстоювати цивілізовані та європейські стандарти діяльності ЗМІ, а свою співпрацю з ними будуватиме на засадах законності, забезпечення свободи слова та відстоювання національних інтересів.

 

Закликаємо громадських активістів, політиків також керуватися саме такими принципами і більше не допускати неправомірного втручання у діяльність ЗМІ».

 

 

Нагадаємо, 18 березня народні депутати від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення, перед цим побили його, викрали з кабінету і відвезли в невідомому напрямку.

 

Тиск нардепів на Олександра Пантелеймонова засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, НСЖУ і НМПУ, колектив «Савік Шустер студії».

 

Гендиректор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко виступив з ініціативою позбавлення депутатського мандата Ігоря Мірошниченка за його дії відносно керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що готовий розслідувати дії народних депутатів, які змусили керівника НТКУ написати заяву про звільнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6850
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
скрипач на крыше
3692 дн. тому
Арсений прав. Если силой заставлять людей отказываться от должностей, то от нас отвернется весь мир как от нации, которая не соблюдает вообще никакие законы. Все методы должны быть сродни цивилизованным,хотя бы рядом с ними,а не силовым путем. Слава Украине!
TT
3692 дн. тому
Акція "Єдина Україна" не повинна бути індульгенцією керівникам державних ЗМІ , котрі 4 роки малювали нам покращення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду