Журналістів не пускали на дільниці в Криму під час підрахунку голосів

Журналістів не пускали на дільниці в Криму під час підрахунку голосів

17 Березня 2014
4564
17 Березня 2014
10:13

Журналістів не пускали на дільниці в Криму під час підрахунку голосів

4564
Журналістів не пускали на дільниці в Криму під час підрахунку голосів
Журналістів не пускали на дільниці в Криму під час підрахунку голосів

16 березня в Криму журналістів не допускали на дільниці спостерігати за підрахунком голосів так званого кримського «референдуму». Про це повідомляє «Українська правда».

 

На прес-конференції увечері 16 березня на запитання журналістів кримсько-татарського телеканалу ATR, чи допустять представників ЗМІ на дільниці спостерігати за підрахунком голосів уповноважений Ради міністрів Криму з проведення референдуму Михайло Малишев заявив: «Це прописано у положенні про проведення референдуму, жодних перепон для цього - навіть для вашої компанії - не буде».

 

На це журналісти заперечили, що їм на дільницях заявили: питання присутності ЗМІ вирішується особисто головою виборчкому і не дозволили пресі бути присутніми зокрема на дільниці №1 на вул. Пушкіна.

 

У свою чергу пан Малишев заявив: «Будемо розбиратися, будемо пояснювати головам дільничних комісій порядок».

 

Пізніше журналіст «Української правди» Катерина Сергацкова повідомила: «На виборчій дільниці у Сімферополі журналістам не дали простежити за витяганням і підрахунком бюлетенів, деяких, у тому числі Беату, виштовхали силою. Сказали, що "нічого вам не повинні". Виштовхували вже відомі мені дядечки з "самооборони". Були присутні Ілля Азар, Тимур Олевський, Катя Винокурова, Беата Бубінец і я», - зазначила журналістка.

 

Нагадаємо, що засновницю сайту «Прихована правда.ТБ» Ірму Крат також не допустили на три виборчі дільниці у Сімферополі.

 

Як писала «Детектор медіа», напередодні нелегітимного референдуму в Криму затвердили порядок акредитації ЗМІ, що суперечить українському законодавству. Зокрема, на цьому наголосив юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай. Порядок акредитації передбачав допуск на дільниці під час голосування лише акредитованих журналістів. Про допуск журналістів під час підрахунку голосів у ньому не йшлося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду