На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Клімова

На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Клімова

2 Лютого 2014
7696

На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Клімова

7696
«Ти засвітився у нас на відео, ми все про тебе знаємо, чого ти приперся у своїй касці»
На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Клімова
На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Клімова

На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Степана Клімова, відомого у місті тим, що носить помаранчеву будівельну каску, розписану «під петриківку». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, сьогодні, 2 лютого, коли він ішов сквером, де відбувався мітинг на підтримку чинної влади та зробив кілька фотознімків, на нього напали невідомі у цивільному з георгіївськими стрічками та силоміць затягли до намету.

Степан Клімов розповідає, що там йому погрожували, намагались відібрати фотокамеру, коли ж не віддав - побили до крові.

«Минулої неділі під час подій біля облдержадміністрації я вів твіттер-репортаж зі своїм фотоапаратом, я знімав обидві сторони, мене ніхто не чіпав, ніхто не затримував, я працював, як громадський журналіст, все знімав на відео. Сьогодні ці молодики мені сказали: "Ти засвітився у нас на відео, ми все про тебе знаємо, чого ти приперся у своїй касці". Вони були налаштовані дуже агресивно, матюкались, намагались залякати, били. Ушкодження є - синець під оком, гематома на нозі, відбитий зуб, розсічене обличчя. Від камери відірвали об'єктив, моя куртка, забризкана кров'ю, тепер вже піде на шмаття», - розказав «Радіо Свобода» Степан Клімов.

Після інциденту побитого євромайданівця доправили до Кіровського районного відділу міліції як затриманого «до з'ясування обставин», потім його визнали потерпілим. Заяву про злочин, написану блогером, обіцяють розглянути.

Як розповів Клімов, від імені нападників йому вже пропонували гроші на лікування та хімчистку, однак він відмовився.

За даними дніпропетровських ЗМІ, у мітингу на підтримку «дій влади щодо збереження стабільності» у Дніпропетровську 2 лютого взяли участь близько 10 тисяч осіб.

 

Нагадаємо, 26 січня у Дніпропетровську  травми під час простистояння між прихильниками євроінтеграції та «тітутшками» поранено двох операторів Сергія Кочета і Даніїла Петерімова і журналістку дніпропетровського 34-го каналу Наталію Свєтлову. У двох працівників 34-го каналу  стріляли  з травматичної зброї, їхні камери пошкоджено. Наталія Свєтлова отримала пошкодження від побиття палками. У знімальну групу телеканалу ICTV під час протистояння учасників мітингу та «тітушок» полетіло каміння. У шию поранено оператора каналу ICTV Дениса Синьогіна, камеру розбито. Також постраждали кореспондентка 9 каналу Ольга Владімірова і та журналістка радіо «Ера» Наталя Біловицька.

 

Прокуратура Дніпропетровської області визнала журналістів,  які 26 січня постраждали внаслідок сутичок біля Дніпропетровської облдержадміністрації, потерплими і кваліфікувала злочини проти них за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду