«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав

«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав

13 Січня 2014
9717

«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав

9717
«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав
«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав

Редакція газети «День» вимагає від журналістів і блогерів, які незаконно розповсюдили фрагмент відео «Дня» про події біля Святошинського райвідділу міліції, видалити його і не маніпулювати свідомістю людей. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті видання.

 

Як повідомляє «День», 10 січня журналіст «Дня» Марія Семенченко та автор «Дня» Іван Любиш-Кірдей одні з перших повідомили про нічні сутички і «коридор ганьби» для бійців «Беркуту», що мало місце на столичному проспекті Перемоги 109, під Святошинським РУ ВМС. У рамках проекту «День TV» журналісти на сайті та на YouTube-каналі «Дня» подали повну хроніку подій - без ретуші, без закадрового голосу та коментарів, натомість - у супроводі тексту, який пояснює контекст зображеного та містить вичерпну попередню історію сутички. Відео змонтовано в хронологічному порядку. У понад десятихвилинний ролик потрапили рідкісні кадри - суперечка Юрія Луценка з «беркутівцями», зокрема його нецензурні висловлювання.

 

 

 

 

«Без жодного попередження, дозволу та посилань на першоджерело блогер Дмитро Скворцов, помічений у частих українофобських висловлюваннях, вирвав із контексту фрагмент нашого відео та подав його як свій авторський продукт на Youtube, на своєму блозі та у соціальних мережах. Урізане відео, що спотворює картинку реальних подій та подається скрізь як матеріал Скворцова під заголовком «За что отгреб Тегмінатог», упродовж одного дня переглянуло понад 133 тисячі людей», - заявляє «День».

 

 

Редакція «День» висловлює жаль з приводу того, що десятки колег-журналістів з інтернет-видань поширили не повну версію «Дня» під назвою «Нічні сутички і "коридор ганьби" для Беркуту під Святошинським РУ» (з офіційних каналів «Дня»), а спотворену її частину, і знову без жодного посилання на «День».

 

«Дивно, що журналісти, які нібито активно виступають за дотримання авторських прав та стандартів сучасної журналістики, помітивши наш логотип у відео, що спрямоване на дискредитацію опозиції, - не вийшли на сайт «Дня», щоб поцікавитися, чи це повна версія та не дали посилання на першоджерело матеріалу. Дивно, чому...?», - йдеться в повідомленні «Дня».

 

Юристи «Дня» готують звернення до блогера Скворцова та інших розповсюджувачів спотвореного варіанту відео з вимогою видалити незаконний контент. Якщо цього не буде, «День» має намір захищати авторське право в судовому порядку.

 

Також видання звертається до колег з проханням: використовуючи його відео, фото та тексти, обов'язково вказувати першоджерело, давати посилання на нього та не виривати окремі фрагменти з контексту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9717
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
3757 дн. тому
Ага. Значит чтобы показать , что вытворяет этот бывший больной министр,и какое оно быдло надо весь сюжет "Дня" показывать, а лучше все видео за целый месяц. Надо расширить информацию, чтобы этот сюжет выкладывали везде, где только можно. Вообще маразм какой-то, там мордобой, все на эмоциях, любой вспышки достаточно чтобы ситуация стала неконтролируемой, а эти авторские права качают.
Баганець-мл.
3758 дн. тому
в даному випадку цікаве інше: Луценко назвав полковника п*дорасом. У цьому ж не було монтажу? Актор замість Луценнка не сказаав "п*ідорас"? Виходить, що Луценко а)ображає міліціонера б) не поділяє європейського ставлення до геїв. Тоді розмови про "маніпуляції" і "авторські права" виглядають непереконливою димовою завісою
Сергій Брін
3758 дн. тому
На Ютюбі є механізм видалення вкраденого відео. Спеціалісти "Дня" мають про це знати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду