detector.media
13.01.2014 19:59
«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав
«День» заявляє про спотворення його відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав

Редакція газети «День» вимагає від журналістів і блогерів, які незаконно розповсюдили фрагмент відео «Дня» про події біля Святошинського райвідділу міліції, видалити його і не маніпулювати свідомістю людей. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті видання.

 

Як повідомляє «День», 10 січня журналіст «Дня» Марія Семенченко та автор «Дня» Іван Любиш-Кірдей одні з перших повідомили про нічні сутички і «коридор ганьби» для бійців «Беркуту», що мало місце на столичному проспекті Перемоги 109, під Святошинським РУ ВМС. У рамках проекту «День TV» журналісти на сайті та на YouTube-каналі «Дня» подали повну хроніку подій - без ретуші, без закадрового голосу та коментарів, натомість - у супроводі тексту, який пояснює контекст зображеного та містить вичерпну попередню історію сутички. Відео змонтовано в хронологічному порядку. У понад десятихвилинний ролик потрапили рідкісні кадри - суперечка Юрія Луценка з «беркутівцями», зокрема його нецензурні висловлювання.

 

 

 

 

«Без жодного попередження, дозволу та посилань на першоджерело блогер Дмитро Скворцов, помічений у частих українофобських висловлюваннях, вирвав із контексту фрагмент нашого відео та подав його як свій авторський продукт на Youtube, на своєму блозі та у соціальних мережах. Урізане відео, що спотворює картинку реальних подій та подається скрізь як матеріал Скворцова під заголовком «За что отгреб Тегмінатог», упродовж одного дня переглянуло понад 133 тисячі людей», - заявляє «День».

 

 

Редакція «День» висловлює жаль з приводу того, що десятки колег-журналістів з інтернет-видань поширили не повну версію «Дня» під назвою «Нічні сутички і "коридор ганьби" для Беркуту під Святошинським РУ» (з офіційних каналів «Дня»), а спотворену її частину, і знову без жодного посилання на «День».

 

«Дивно, що журналісти, які нібито активно виступають за дотримання авторських прав та стандартів сучасної журналістики, помітивши наш логотип у відео, що спрямоване на дискредитацію опозиції, - не вийшли на сайт «Дня», щоб поцікавитися, чи це повна версія та не дали посилання на першоджерело матеріалу. Дивно, чому...?», - йдеться в повідомленні «Дня».

 

Юристи «Дня» готують звернення до блогера Скворцова та інших розповсюджувачів спотвореного варіанту відео з вимогою видалити незаконний контент. Якщо цього не буде, «День» має намір захищати авторське право в судовому порядку.

 

Також видання звертається до колег з проханням: використовуючи його відео, фото та тексти, обов'язково вказувати першоджерело, давати посилання на нього та не виривати окремі фрагменти з контексту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY