МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців

МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців

2 Грудня 2013
4068

МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців

4068
МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців
МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців

До міліції надійшло 21 повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень представникам мас-медіа, під час висвітлення ними подій, які відбувалися у столиці 1 грудня. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

 

Усі звернення внесені до єдиного обліку. Наразі матеріали за підслідністю направлені до прокуратури Печерського району, яка і надасть правову оцінку.

 

Оскільки в ЗМІ звучать зовсім інші цифри, зокрема, мова йде про щонайменше 40 постраждалих, МВС закликає всіх представників ЗМІ, які зазнали ушкоджень, звернутися до правоохоронних органів для того, щоб можна було розпочати розслідування та притягти винних до відповідальності.

 

«Професія журналіста, як і міліціонера, пов'язана з ризиком. Тому завжди слід пам'ятати про особисту безпеку. Особливо, коли представники мас-медіа знаходяться у самому епіцентрі подій, - йдеться в повідомленні міліції. - МВС радить не нехтувати жилетами, які пропонують журналістам для роботи під час масових акцій. Така практика успішно зарекомендувала себе в інших країнах. До того ж яскраві жилети допоможуть швидко ідентифікувати журналіста у натовпі».

 

МВС також звертає увагу як журналістів, так і мітингувальників, що в натовпі можуть знаходитися й провокатори, дії яких агресивні та непередбачувані. Саме тому закликає дотримуватися елементарних правил безпеки.

 

Також міліція просить журналістів надавати інформацію про тих, хто порушує закон і вдається до провокацій.

 

«МВС України зацікавлене в об'єктивному висвітленні подій, які відбуваються у ці дні в Києві. І ніхто не повинен заважати журналістам виконувати їхню роботу, яка дуже важлива для суспільства», - наголосили в МВС.

 

Нагадаємо, понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві. З-поміж іншого, журналістів били бійці спецпідрозділу МВС «Беркут». Більшість постраждалих представників ЗМІ переконані, що спецзагін міліції цілеспрямовано так діяв щодо них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду